Līdz šim nav aizturēta neviena persona par "Z" burta izvietošanu uz automašīnām vai ēkām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar Kremļa agresiju atbalstošu uzrakstu vai simbolu izvietošanu uz automašīnām vai ēkām aizturētu personu nav, TVNET informēja Valsts policijas (PV) pārstāve Simona Grāvīte.

VP norāda, ka ir saņemēmusi zvanus no iedzīvotājiem, kuri ir novērojuši šādu simbolu, piemēram, "Z" burta izvietošanu gan uz automašīnām, gan ēkām. Lielākajā daļā gadījumu, pārbaudot saņemtās ziņas, informācija nav apstiprinājusies. Saistībā ar šo no VP puses aizturētu personu nav.

Taču VP uzsver, ka policijas mērķis ir primāri fiksēt gadījumu, veikt resorisko pārbaudi un noskaidrot motivāciju, nevis aizturēt. Ir fiksēti atsevišķi gadījumi, kur šādi simboli ir konstatēti. Arī interneta vidē policija saņem un redz šos ierakstus. Gadījumu skaitu šobrīd VP komentēt atsakās. 

Uz jautājumu, kāds sods ir paredzēts, ja uz automašīnas tiek konstatēts, piemēram, "Z" burts, VP atbildēja, ka katrs gadījums ir vērtējams individuāli.

Lai novērstu provokācijas, VP gan pati pievērš pastiprinātu uzmanību, gan aicināja arī iedzīvotājus ziņot, ja ir redzami dažādi Kremļa agresiju un karu atbalstoši uzraksti vai simboli, PSRS simboli vai karogi, tajā skaitā arī konkrēti burti, kas ir izvietoti, piemēram, uz automašīnām.

Jāpiemin gan, ka ienākošas informācijas apjoms ir liels un tas ir jāvērtē, ko policija arī šobrīd dara. Visa informācija tiek fiksēta un pārbaudīta, arī resorisko pārbaužu ietvaros. Tāpat attiecīgi pēc piekritības fiksētā informācija tiek nodota Valsts drošības dienestam. VDD informācija tiek nodota, ja atbilst viņu kompetencei - darbības jomai, informē VP.

VP aicina iedzīvotājus neiesaistīties provokācijās vai huligāniska rakstura darbībās ne pret personām, ne pret infrastruktūru, bet, redzot iespējamu likumpārkāpumu, uzreiz ziņot policijai pa tālruni 110!

TVNET jau sestdien, 5.martā, ziņoja, ka VP pievērsīs pastiprinātu uzmanību automašīnām ar dažādiem aizdomīgiem uzrakstiem, tostarp tām, uz kurām būs burti "Z", "V", kā arī citi burti, piemēram, "O", "X" un "A". Tāpat tiks fiksētas automašīnas ar Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" un PSRS simboliem un karogiem. Šādu automašīnu vadītāji tiks apturēti un pārbaudīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu