AvtoVAZ sūta darbiniekus piespiedu atvaļinājumā rezerves daļu trūkuma dēļ

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
AvtoVAZ jauno auto ražošanas līnija
AvtoVAZ jauno auto ražošanas līnija Foto: Reuters/ScanPix

2022. gadā AvtoVAZ savu rūpnīcu Toljati un Iževskā darbiniekus kolektīvā atvaļinājumā nosūtīs jau aprīlī, nevis jūlijā, kā sākotnēji bija plānots. Kā vēsta biznesa portāls RBC.ru, piespiedu brīvdienas AvtoVAZ darbiniekiem sāksies 4. aprīlī un beigsies 24. aprīlī.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar elektronisko komponenšu deficītu, ko izraisīja stingrākas Rietumu sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.

Piespiedu brīvdienas iepriekš bija plānotas no 25.jūlija līdz 14.augustam.

Pastāv viedoklis, ka AvtoVAZ darbinieku atvaļinājuma laikā grasās uzkrāt pietiekami daudz automašīnu ražošanai nepieciešamo detaļu, lai kaut cik normālu darbību savās rūpnīcās varētu atsākt no 25.aprīļa. AvtoVAZ ražo ne tikai Lada automobiļus, bet arī Renault zīmola automašīnas.

AvtoVAZ ražotā Lada automobiļa emblēma
AvtoVAZ ražotā Lada automobiļa emblēma Foto: Reuters/ScanPix

Aprīlī atvaļinājumā dosies uzņēmuma Zinātniski tehniskais centrs, kas nodarbojas ar jaunu modeļu izstrādi un sagatavošanu ražošanai, infrastruktūras darbības nodrošināšanas struktūrvienības, loģistikas nodaļa, kā arī klientu apkalpošanas un rezerves daļu piegādes meitasuzņēmumi, raksta RBC.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība, ASV, Kanāda un citas pasaules valstis noteikušas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās sākto karu Ukrainā. Daudzas kompānijas ir pārtraukušas darbību Krievijā un izstājušās no kopprojektiem ar partneriem Krievijā. Darbu Krievijā apturējušas arī autobūves kompānijas Volkswagen Group, General Motors, BMW, Renault, Hyundai, Toyota un Mercedes-Benz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu