Ar diskusiju par digitālās desmitgades mērķiem Latvijā atklāj "Digitālo nedēļu 2022"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Digitālā nedēļa.
Digitālā nedēļa. Foto: Publicitātes foto

Vēlies uzzināt, kā attīstīt savas digitālās prasmes vai ieviest inovācijas uzņēmumā? Tev svarīga ir drošība ne tikai uz ielas, bet arī internetā? Gribi uzzināt, kad platjoslas internets būs pieejams arī tavā reģionā? Pieslēdzies “Digitālajai nedēļai 2022”! Tās ietvaros no 21. līdz 25. martam interneta tiešraidēs portālā TVNET un citviet ikviens varēs noskatīties saistošas diskusijas par dažādiem digitālajai izaugsmei veltītiem jautājumiem. Savukārt reģionos klātienē varēs apmeklēt kampaņas partneru organizētos pasākumus.

“Digitālās nedēļas 2022” tiešraižu sērija portālā TVNET tika atklāta 21. martā plkst. 12 ar diskusiju par Eiropas “Digitālās desmitgades” un Digitālās transformācijas prioritātēm Latvijā. 2021. gada martā Eiropas Komisija ierosināja “Digitālo desmitgadi” – stratēģisku redzējumu, kā veicināt sabiedrības un ekonomikas vispārēju pārkārtošanos. Desmitgades “Digitālais kompass” paredz prioritāras aktivitātes četros virzienos: iedzīvotāju prasmju uzlabošana, visaptverošas infrastruktūras izveidošana, uzņēmumu digitālā transformācija un droša pārvaldība. Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) kā stratēģiskais partneris ir piedalījusies Latvijas definēto mērķu izstrādāšanā.

Diskusijā piedalījās LIKTA prezidente Signe Bāliņa, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, izglītības un zinātnes ministres padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols, telekomunikāciju uzņēmuma TET valdes loceklis un galvenais tehnoloģiju direktors Dmitrijs Ņikitins un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētajs Ģirts Ozols.

“Digitālās nedēļas 2022” atklāšana:

“Digitālās tehnoloģijas ieņem arvien svarīgāku lomu ikviena dzīvē. Lai veicinātu gan iedzīvotāju, gan uzņēmumu, gan valsts konkurētspēju, ir svarīgi audzēt vispārējo digitālo pratību. Ir pieņemtas vairākas stratēģiskās vadlīnijas gan Eiropas, gan Latvijas līmenī ar mērķi stiprināt sabiedrības izpratni par digitālo dimensiju un veicināt šādas prasmes. Taču ar dokumentiem nepietiks – publiskajam un privātajam sektoram ir jāsadarbojas, jāveicina diskusija par aktuālo, tostarp digitālajām prasmēm, kiberdrošību, uzņēmumu digitalizāciju. Ir jāstimulē raitāka interneta infrastruktūras attīstība, lai ātrs, stabils un drošs internets būtu pieejams ikvienā Latvijas apdzīvotā vietā. Izglītota, uz inovācijām vērsta, ar kritisko domāšanu apveltīta sabiedrība ir ilgtspējīgas valsts pamats, kas jo svarīgi šajos saspringtajos ģeopolitiskajos apstākļos,” teic LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Eiropas “Digitālā desmitgade” ir Eiropas Komisijas apstiprināts stratēģisks redzējums, kā līdz 2030. gadam ar tehnoloģiju palīdzību nodrošināt iedzīvotājiem un uzņēmumiem iespējas attīstīties drošā, ilgtspējīgā un pārticīgā nākotnē. Savukārt Digitālās transformācijas pamatnostādnes iezīmē Latvijas plānu, kā līdz 2027. gadam kļūt par digitāli izglītotu, veiksmīgu un ilgtspējīgu valsti. Balstoties uz šo Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) nāk klajā ar savu redzējumu attiecībā uz digitālās desmitgades mērķiem Latvijā, kur iezīmē digitālos risinājumos balstītas pārmaiņas gan publiskajā un privātajā sektorā, gan sabiedrības ikdienas paradumos.

Ikgadējā informatīvi izglītojošā kampaņa “Digitālā nedēļa” Latvijā notiek jau 13. reizi. To organizē LIKTA sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, TET, Latvijas Valsts radio un televīzijas centru un Kultūras informācijas sistēmu centru, kā arī vairāk nekā 150 citiem partneriem – ministrijām, informācijas un komunikācijas nozares uzņēmumiem, valsts iestādēm, pašvaldībām, bibliotēkām un nevalstiskajām organizācijām.

Papildus visos Latvijas reģionos notiks arī vairāk nekā 100 kampaņas partneru organizēti daudzveidīgi pasākumi skolās un bibliotēkās, nevalstiskajās organizācijas, pašvaldībās un uzņēmumos.

Plašāka informācija par visiem “Digitālās nedēļas” pasākumiem pieejama: www.eprasmes.lv sadaļā “Notikumi”, izmantojot datumu vai tēmu izvēlni, kā arī, meklējot informāciju ar tēmturiem #eprasmes22, #ADWeeks2022.

Raksts tapis sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu