Turpmāk Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu vadīs Filips Lastovskis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāja amatā no pirmdienas, 21.marta, darbu sāks portāla "Delfi Plus" līdzšinējais vecākais redaktors Filips Lastovskis, informēja Latvijas Radio pārstāvji.

Viņa kandidatūra apstiprināta atklātā konkursā, kas izsludināts, ņemot vērā, ka Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas līdzšinējā vadītāja Anita Brauna no šā gada 1.marta kļuva par Latvijas Radio galveno redaktori.

Lastovska pienākumi primāri saistīsies ar pētnieciskā raidījuma "Atvērtie faili" komandu, taču vienlaikus Lastovskis norāda, ka ir būtiski domāt par visa Latvijas Radio pieeju pētnieciskajai žurnālistikai.

"Mums ir jāspēj rūpīgi izvērtēt pašreizējo drošības situāciju, bet tas jādara laikā, kad arī pandēmija vēl pavisam nekur nav pazudusi. Tāpat nekur nav pazudušas gadiem ilgi ielaistas sistemātiskas problēmas, kas liek uzdot jautājumus, kāpēc Latvijā dzīve ir tāda, kāda tā ir. Šajos apstākļos ar ziņu žurnālistiku, kas lielākoties vēsta par aktuālajiem notikumiem, ir par maz," pauž Lastovskis.

Lastovskis vairāk nekā deviņus gadus strādāja portālā "Delfi" - viņš bijis gan žurnālists un nacionālo un biznesa ziņu redaktors, gan portāla galvenā redaktora pienākumu izpildītājs, bet pēdējos gadus "Delfi Plus" vecākais redaktors. Lastovskis Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē un maģistra grādu politikas zinātnē, papildu izglītību guvis arī dažādos starptautiska mēroga kursos, kā arī bijis praksē ASV, "Univision" ziņu redakcijā.

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļa darbojas kā starpkanālu koordinācijas platforma, iesaistot Latvijas Radio kanālu žurnālistu resursus un nostiprinot sistemātisku pieeju pētniecības plānošanai, apmācībai un starptautiskās sadarbības pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu