No sacīkšu trases līdz Ukrainai jeb kā autosporta prasmes noder krīzes situācijās

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākajā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts sērijā Pauls Timrots viesojas Ventspils ielā 50, Rīgā pie autosportistiem no biedrības TAVI DRAUGI. Viņi kara pirmajās dienās devās uz Ukrainu ar humāno palīdzību. Šobrīd iniciatīva no spontānas idejas izaugusi par labi koordinētu sistēmu, ar kuras palīdzību rēķinās Ļvivas iedzīvotāji.

Oskars Kaņeps-Kalniņš, biedrības TAVI DRAUGI pārstāvis bija pirmais no Latvijas autosportistu loka, kurš publiski atzina, ka ir gatavs rīkoties, lai palīdzētu Ukrainai. Viņam atsaucās līdzīgi domājošie un jau pirmajā kara nedēļas nogalē desmit entuziasti no Ķekavas ar savām mašīnām un busiņiem startēja Ukrainas virzienā.

Latviešiem ar sociālo tīklu spēka, ukraiņu robežsardzes un muitnieku palīdzību 12 stundu laikā izdevās izveidot koridoru uz Ukrainas robežas, un pirmā humānās palīdzības krava tika nogādāta Ļvivā. Pirmajai kravai sekoja nākamās, savukārt ukraiņi vidusskolas telpās organizē brīvprātīgos, kuri sūtījumus sadala un nogādā tur, kur visvairāk nepieciešams atbalsts.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Oskars pats Ļvivā pavadījis nedēļu un ir pateicīgs par iespēju palīdzēt. Viņaprāt, spēks rodas no komandas darba, turklāt arī autosportā gūtā pieredze un spējas saglabāt mieru stresa situācijās ir ļoti noderīgas. TAVI DRAUGI ir pārliecināti, ka palīdzēs Ukrainai un tās iedzīvotājiem tik ilgi, cik tas būs vajadzīgs. Viņi arī turpina katru dienu meklēt jaunus veidus, kā sadarboties vēl plašākā mērogā.

Paulam Timrotam ir iespēja ieskatīties Ventspils ielas 50 noliktavā, kur tiek vestas un šķirotas lietas nogādāšanai Ukrainā. Pašreiz tur kritiski trūkst pirmās nepieciešamības preču. Ikviens, kurš vēlas palīdzēt, aicināts ieskatīties TAVI DRAUGI sociālo tīklu kontos Facebook un Instagram, kur atrodama katras dienas aktuālā informācija, kas visvairāk nepieciešams ukraiņu atbalstam.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu