Policija Dienvidkurzemes novadā no nelegālās aprites izņem 44 000 cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) Dienvidkurzemes novadā no nelegālās aprites izņēmusi 44 000 cigarešu un nereģistrētu ieroci, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada februāra beigās Dienvidkurzemes novadā, kādā īpašumā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar VP Kinologu nodaļu, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļu un Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas Kinologu nodaļu kriminālprocesa ietvaros kratīšanas laikā izņēma vairāk nekā 44 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām un nereģistrētu ieroci.

Kā norāda Šeršņova, cigaretes tika atrastas noslēptas vairākās vietās - skapī, griestos, drēbēs un citās vietās.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu VP aizturēja vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Vīrietim uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policijā par notikušo ir sākti kriminālprocesi par šaujamieroča glabāšanu bez attiecīgas atļaujas un par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Šeršņova atgādina, ka VP informāciju par personām, kuras tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kādas personas pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu