Vai elektromobilim var uzlikt jumta bagāžnieku?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Palielinoties elektromobiļu sniedzamībai, pieaug vēlme doties tālākā izbraucienā. Automātiski rodas jautājums, vai šiem auto var uzlikt kādu jumta bagāžnieku, jo iekšā visām mantām var nepietikt vietas. Izmantojot Hyundai Ioniq 5, skaidrosim, kādas ir iespējas papildināt bagāžas ietilpību.

Sāksim ar to, ka pirmajiem elektromobiļiem šādu iespēju nebija vispār. Kad tirdzniecībā parādījās kas lielāks par Volkswagen e-Up, jautājums par jumta bagāžnieku pirmajam Hyundai Ioniq varēja palikt neatbildēts.

Artūrs Škutāns, KG Knutsson pārdošanas vadītājs: "Protams, parādījas pieprasījums pēc pirmajiem aksesuāriem un saskārāmies ar problēmu, ka ne ražotājs, ne pēcpārdošanas ražotājs nepiedāvāja nekādu risinājumu."

Iemesls bija gaužām vienkāršs – jumta kaste vai veloturētājs samazinātu jau tā niecīgo sniedzamību.

Jaunākie elektromobiļi pat ziemā spēj nobraukt 300 km ar vienu uzlādi, turklāt daudziem ir krosoveru formāts. Un tas paredz plašāku lietojumu nekā banāls "mājas - darbs - mājas".

Artūrs Škutāns: "Mēs redzam, ka nāk jaunas elektroautomašīnas, kam šie aksesuāri ir pieejami. Thule piedāvā arī pēcpārdošanai. Ioniq 5 pieejami gan oriģinālie, gan Thule ražoti, kas piedāvā iespēju aprīkot pēc iegādes."

Tā kā Ioniq 5 nav jumta reliņu, Thule izmanto sen pazīstamu stiprinājumu veidu. Jumta šķērsstieņi tiek iestiprināti ailē. Risinājums ir drošs un pārbaudīts. Thule oficiālā izplatītāja pārstāvis zina stāstīt, ka šis modelis pat nav vienīgais, kas der šai Hyundai retroavangarda pērlei.

Artūrs Škutāns: "Mēs varam variēt krāsu – pelēks vai melns. Stieņi var saplūst vairāk ar automašīnas formu, vai arī būt parastie tērauda stieņi, kas ir lētāki. Starpība ir ap 100 eiro. Ap 350 maksā šāds risinājums."

Normunds Avotiņš: "Vispār jau varēja izgatavot arī jumta reliņus, bet ar dizaineriem jau nepastrīdēsies. Toties varam diskutēt par to, ko vēl uzlikt uz šiem stieņiem. Pirmais, kas nāk prātā, ir kaste un veloturētājs, Bet varbūt var uzbūvēt vēl kaut ko?"

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Thule stiprinājumi ļauj aprīkot elektromobili izbraukumam zaļumos ar telti, kas uzstādīta tieši uz jumta. Saliktā veidā Thule Tepie neaizņem daudz vietas, tomēr ir diezgan gara, tāpēc jāuzmanās ar bagāžnieka vāku. Tā ir šaurāka, garāka, paredzēta diviem, lai blakus var uzlikt citu aprīkojumu, piemēram, veloturētāju.

Thule saliekamā telts maksā ap 1700 eiro. Sākot ar 2500 eiro maksā 3- un 4-vietīgi modeļi, kas ir platāki, taču arī smagāki.

Artūrs Škutāns: "Un tiem pieejams priekškars, lai šeit var uztaisīt dzīvojamo platību pie mašīnas.  Ja mēs skatāmies uzlikšanu uz jumta, to dara divi cilvēki. Svars nav liels, ap 30 kg, bet tā ir neparocīga."

Toties Hyundai Ioniq 5 gan ir parocīgs nomadu dzīvei. Ar speciāla adaptera palīdzību tam var pieslēgt dažādas elektroierīces – arī tādas, kam nav savas baterijas.

Normunds Avotiņš: "Esam atklājuši vēl vienu elektromobiļu šķautni, kurā tie ir tikpat praktiski kā parastie auto. Ar kaut ko uz jumta sniedzamība var samazināties, sevišķi uz šosejas. Taču ir vērts mēģināt!"

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu