AvtoVAZ grasoties spert soli atpakaļ un ražot mašīnas bez ABS un ESP

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lada Granta
Lada Granta Foto: AvtoVAZ

AvtoVAZ automobiļus ražos bez elektroniskām sistēmām, vēsta ziņu portāls Avtograd News. Neoficiāla informācija liecina, ka līdz maijam tiks sagatavotas jaunas Lada Granta un Niva Legend komplektācijas bez bremžu pretbloķēšanas sistēmas un stabilizācijas sistēmas. Pagaidām vieglo pasažieru auto masveida ražošanu bez ABS aizliedz Muitas savienības Tehniskie noteikumi "Par riteņu transportlīdzekļu drošību", taču drīzumā dokuments tiks labots.

Kā vēsta Motor.ru, ABS sistēmas ir obligātas visiem Krievijā ražotajiem vieglajiem automobiļiem kopš 2016. gada 1. janvāra. Tomēr šobrīd izskatās, ka drīzumā autoražotājiem tiks ļauts spert soli atpakaļ, proti, tiks veiktas izmaiņas tehniskajos noteikumos, lai mazinātu pašmāju rūpniecības atkarību no ārvalstu piegādātājiem. Pirmām kārtām jau no Vācijas uzņēmuma Bosch.

Ja Krievijas varasiestādes ļaus ražot jaunus auto ar bremzēm bez ABS, AvtoVAZ varēs turpināt montēt modeļus Lada Granta un Niva Legend. Mūsdienīgākām automašīnām, kas būvētas uz B0 platformas (Lada modeļi XRay un Largus, kā arī ar Renault vārdu piedāvātie Logan un Sandero), kā arī Lada Vesta iespēja bez ABS principā nav paredzēta.

Jau ziņots, ka komponenšu trūkuma dēļ AvtoVAZ aprīlī savus darbiniekus sūtīs 20 dienu ilgā piespiedu atvaļinājumā. Bet līdz brīvdienām montāžas līnijas strādās ar daļēju slodzi.  Piemēram, pagājušajā nedēļā Granta un Niva Legend tika montētas tikai no 16. līdz 18. martam, piebilst Motor.ru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu