"Oskaru" kā labākā režisore saņem Džeina Kempione, par labāko filmu atzīta "CODA"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: MARIO ANZUONI

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notiekošajā ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā "Oskaru" kā labākā režisore saņēmusi Džeina Kempione par filmu "The Power of the Dog".

"Oskaru" kategorijās "labākā filma" saņēma ģimenes drāma "CODA", kas vēsta par kurlu meiteni un viņas ceļu mūzikas pasaulē.

Savukārt "Oskaru" kā labākā aktrise saņēma Džesika Česteina ("The Eyes of Tammy Faye"), bet kategorijā "labākais aktieris" balvu saņēma Vils Smits par tenisistu Venusas un Serēnas Viljamsu tēva atveidojumu filmā "King Richard".

Pirms "Oskara" saņemšanas Smits šokēja auditoriju, kārtīgi iesitot pa seju vakara vadītājam Krisam Rokam, jo viņš pajokoja par Smita sievu.

Jau ziņots, ka "Oskaru" kā labākā otrā plāna aktrise saņēma Ariana Debose par lomu Stīvena Spīlberga režisētajā "West Side Story" ("Vestsaidas stāsta") rīmeikā, bet kā labākais aktieris tika godalgots Trojs Kotsurs par lomu filmā "CODA".

Kempione ir trešā sieviete, kas saņēmusi "Oskaru" kategorijā "labākais režisors", un pirmā sieviete, kas divreiz izvirzīta "Oskaram" šajā kategorijā. Pirmo reizi viņa tika nominēta pirms 28 gadiem par filmu "The Piano."

Kategorijā "labākais režisors" bija nominēti arī Stīvens Spīlbergs ar "West Side Story" ("Vestsaidas stāsta") rimeiku, Ziemeļīrijas režisors Kenets Brana ar melnbalto bērnības drāmu "Belfast", amerikāņu režisors Pols Tomass Andersons ar filmu "Licorice Pizza" un japāņu režisors Rjusuke Hamaguči ar trīs stundas garo drāmu "Drive My Car".

Par labāko animācijas filmu atzīta muzikālā fantāzijas komēdija "Encanto" ("Enkanto").

Par labāko oriģinālmūziku "Oskars" piešķirts Hansam Cimmeram par mūziku filmai "Dune"("Kāpa"), bet par labāko oriģinālo dziesmu balva piešķirta Billijai Ailišai un Finneas O'Konnels par dziesmu "No Time to Die" jaunajā Džeimsa Bonda filmā.

Par labāko dokumentālo filmu atzīta "Summer of Soul", un "Oskaru" kategorijā "labākā starptautiskā filma saņēma japāņu kinolente "Drive My Car".

Balvu kategorijā "labākais oriģinālais scenārijs" saņēma filma "Belfast", bet kategorijā "labākais adaptētais scenārijs" - "CODA".

Šogad Oskara balvas tiek pasniegtas jau 94.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu