Arābu šeihs sev uzdāvinājis divstāvīgu Hummer

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasaulē lielākais Hummer H1
Pasaulē lielākais Hummer H1 Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds ar automobiļiem apsēsts arābu šeihs sev uzdāvinājis pasaulē lielāko Hummer. Tas ir divstāvīgs automobilis, kuram līdzās oriģinālais Hummer H1 izskatās pēc rotaļlietas, par tādiem auto kā Jeep Wrangler vai Toyota Corolla nemaz nerunājot.

Pēc miljardiera, šeiha Hamada Bin Hamdana Al Nahjana pasūtījuma būvētais Hummer ir divstāvīgs braucamais, kurā var iekļūt tikai pa trepēm. Tas ir 14 metrus garš, 6,6 metrus augsts un 6 metrus plats. Cilvēks zem tā var paiet nepieliecoties un, kas vēl būtiskāk, zem tā var pabraukt pat oriģinālais Hummer H1.

Par Hummer H1 X3 nodēvētais automobilis nonāks Apvienoto Arābu Emirātu šeiha muzejā 30 kilometrus uz ziemeļiem no Dubaijas, kur viņš savācis pasaulē lielāko apvidus automobiļu kolekciju, ko veido 718 dažādi automobiļi.

Lai automobili nogādātu no tā montāžas vietas tā mājās, nācās slēgt satiksmi, jo spēkrats aizņem šosejas abas joslas. Tai pašā laikā braukšanas ātrums nav liels; Hummer H1 X3 spēj attīstīt vien 20 jūdzes jeb 32 kilometrus stundā. 

Automobiļa bāze ir ASV armijas amfībija LARC-LX, kas tikusi paaugstināta un apgādāta ar lielākiem riteņiem. Katram no tiem ir savs dīzeļdzinējs, kura parametri gan netiek atklāti. 

Pasaulē lielākais Hummer H1
Pasaulē lielākais Hummer H1 Foto: Ekrānuzņēmums no video

Divstāvīgajā salonā par vietas trūkumu sūdzēties nevar. Galu galā tas ir kā Londonas autobuss. Pagaidām vēl interjera iekārtošana nav pabeigta, taču, kad tas notiks, Hummer būs ne tikai tualete ar izlietni, bet arī guļamistaba un virtuve. Var nojaust, ka tas viss automašīnas pirmajā stāvā, kamēr otrajā stāvā ir viesu uzņemšanas zona ar lieliem logiem un kabīne vadītājam.

Pasaulē lielākais Hummer H1
Pasaulē lielākais Hummer H1 Foto: Ekrānuzņēmums no video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu