Bukultos pašvaldība neļauj mastā uzvilkt Ukrainas karogu; dome skaidro situāciju

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Karoga masts Bukultos
Karoga masts Bukultos Foto: TVNET aculiecinieks

Ukrainas karogi plīvo vairākās pašvaldībās Latvijā, bet kāds TVNET lasītājs šonedēļ informēja, ka Bukultos no Ropažu novada domes nav gūts atbalsts iedzīvotāju iniciatīvai par Ukrainas karoga uzvilkšanu pašvaldības mastā. Savukārt domes pārstāvji portālam TVNET apgalvoja, ka novada teritorijā plīvo vairāki Ukrainas karogi, bet tukšajos mastos paredzēts kārt novada karogu, kas ir izstrādes stadijā.

"Bukultu iedzīvotāji vēlas pacelt pašvaldības mastā Ukrainas karogu, blakus Latvijas karogiem. Karogs tika iegādāts par saviem naudas līdzekļiem, bet Ropažu novada dome to aizliedz, pamatojot to ar deputātu lēmumu – pašvaldības teritorijā, izņemot domes ēku, to ir aizliegts darīt, ja vien tā nav privātā zeme," portālam TVNET rakstīja kāds vietējais iedzīvotājs.

Portāls TVNET sazinājās ar Ropažu novada domes pārstāvjiem, lai noskaidrotu radušos situāciju.

Karoga masts Bukultos.
Karoga masts Bukultos. Foto: TVNET aculiecinieks

"Lai paustu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, arī Ropažu novada pašvaldība pie tās ēkām un pārvaldēm ir izvietojusi Ukrainas karogus," tā norādīja Ropažu novada pašvaldības pārstāvis Mārtiņš Pozņaks. Viņš informēja, ka Ropažu novada pagastu teritorijās ir vietas, kuras paredzētas vairākiem karogiem – ne tikai Latvijas, bet arī novada un pagasta.

Kā skaidroja Pozņaks, tukšajos mastos paredzēts kārt novada karogu.

"Mūsu novada simbolika vēl ir izstrādes stadijā, un tāpēc vairāki masti gaida savus jaunos karogus," paskaidroja pašvaldības pārstāvis.

"Garkalnes pagasta teritoriālās pārvaldes vadītājs Lauris Lielbārdis aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret šo situāciju," tā Pozņaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu