Pirms vairāk nekā divām nedēļām šķietami parasta darba diena AS "Latvijas valsts meži" (LVM) darbiniekam Aldim Zarembam izvērtās par otro dzimšanas dienu. Pildot darba pienākumus, viņš Žīguru apkaimē aci pret aci sastapās ar lāci, kurš viņam uzbruka, sakožot kāju.

Ziemeļlatgales reģiona Žīguru iecirkņa mežkopis Aldis šajā profesijā strādā jau vairāk nekā 18 gadus. Šogad saņēma “Mežkopības izcilības balvu” par izcilu meža atjaunošanas rezultātu. Viņš ir arī mednieks. Lāci pēdējo reizi Aldis pa gabalu bija redzējis 2017. gadā, savukārt lāča pēdas mežos manījis vairākkārt.

Par mežkopja izdzīvošanas stāstu klīst dažādas leģendas, bet portālam TVNET Aldis uztic 15. marta notikumus, kad egļu jaunaudzē viņš piedzīvoja lāča uzbrukumu. Šis uzbrukums, kā iepriekš Latvijas Televīzijai pauda LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde, "ir Latvijas vēsturē pirmais reģistrētais lāča uzbrukums Latvijas brīvvalsts laikā, pēdējo 100 gadu laikā."

Darba diena, kas mūžam paliks atmiņā

15. martā viņam bija vienkārša darba diena – Žīguru apkaimē bija jāapskata egļu jaunaudzes. Mežu apsekošana ir viņa ikdiena, un nekas neliecināja par briesmām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X