Bijušajam maksātnespējas administratoram par līdzekļu piesavināšanos piespriests sabiedriskais darbs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesneša āmurs.
Tiesneša āmurs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien bijušo maksātnespējas administratoru Arvīdu Bogomolu atzina par vainīgu par vairāk nekā 17 000 eiro piesavināšanos un piesprieda viņam 420 stundu sabiedriskos darbus.

Bogomols atzīts par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 179.panta pirmās daļas, bet saskaņā ar Krimināllikuma 50.panta pirmo un otro daļu galīgais sods noteikts sabiedriskie darbi.

Prokurors, apsūdzētais, aizstāvis, cietušie desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Pēc lūguma iesniegšanas termiņa beigām, ja saņemts lūgums par pilna sprieduma sagatavošanu, tiesa pilnu spriedumu sagatavo 14 dienu laikā, paziņojot tā pieejamības datumu.

Saīsinātais spriedums stājas spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš lūguma iesniegšanai par pilna sprieduma sastādīšanu un lūgums nav iesniegts.

Iepriekš neminot apsūdzētā vārdu, prokuratūra iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka apsūdzētais bija iecelts par sešu maksātnespējīgu uzņēmumu maksātnespējas procesa administratoru.

Apzinoties savu darbību prettiesisko raksturu, mantkārīgu motīvu vadīts, viņš bez tiesiska pamata pārskaitīja uz savu personīgo norēķinu kontu uzņēmumiem piederošu naudu, ko izlietoja personīgajām vajadzībām.

Tādā veidā apsūdzētais piesavinājās vairāk nekā 17 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu