Arī Eiropā uzskata, ka Putins nesaņem patiesu informāciju par Ukrainā notiekošo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Aizsardzības ministrija apstiprinājusi medijos CNN un NBC publiskoto informāciju, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins nesaņemot pilnīgu un patiesu informāciju par notiekošo Ukrainā. Ceturtdien arī vairāki Eiropā informēja, ka Eiropas izlūkdienesti ir līdzīgās domās, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

“Mēs piekrītam secinājumiem, ka Putins no Aizsardzības ministrijas pēdējā mēneša laikā nav saņēmis pilnīgu un detalizētu informāciju,” pavēstīja Pentagona pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

Tikmēr ASV Baltais nams informēja, ka, saskaņā ar ASV izlūkdienestu informāciju, Putins jūtas piemānīts, bet viņa padomnieki baidoties viņam atklāt visu patiesību par Krievijas armijas neveiksmēm karā pret Ukrainu un sankciju ietekmi uz Krievijas ekonomiku.

Ceturtdien līdzīgas domas paudusi arī Eiropa.

Kā aģentūrai “Reuters” norādījis kāds diplomāts, Putins esot maldīgi uzskatījis, ka situācija esot daudz labāka, nekā tā bijusi realitātē.

To, ka Putina situācijas novērtējums bijis kļūdains, jo viņš neesot saņēmis objektīvu informāciju, apstiprina arī Lielbritānijas izlūkdienests GCHQ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu