Rīgas domē lems par vēršanos Satversmes tiesā saistībā ar attīstības plāna apturēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīga. Ilustratīvs attēls.
Rīga. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien sasaukta Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par vēršanos Satversmes tiesā saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmumu apturēt Rīgas pilsētas attīstības plānu.

Plānots uzdot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam sagatavot pieteikumu tiesai.

Gala lēmums par vēršanos Satversmes tiesā būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome iecerējusi vērsties Satversmes tiesā par attīstības plāna apturēšanu.

Nākampirmdien, 4.aprīlī, plānots sasaukt Rīgas domes sēdi, kurā varētu izskatīt šo jautājumu. Par šādu soli vienojusies Rīgas domes koalīcija.

Pašlaik Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) šo Rīgas domes sēdi vēl nav sasaucis.

Kā ziņots, VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, pagājušonedēļ preses konferencē pavēstīja ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Staķis šim lēmumam nepiekrīt un ir paudis neizpratni par to. Reaģējot uz minēto Pleša lēmumu, viņš izstājies no partijas "Kustība "Par!"", kas automātiski nozīmē izstāšanos arī no Pleša pārstāvētās "Attīstībai/Par!".

Kā iepriekš skaidroja Plešs, pašvaldībai ir divas turpmākās rīcības iespējas - tā var pārsūdzēt ministra rīkojumu par teritorijas plānojuma apturēšanu Satversmes tiesā vai arī veikt labojumus plānojumā, rīkot sabiedrisko apspriešanu, salāgojot visu iesaistīto pušu intereses un no jauna pieņemt teritorijas plānojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu