Līdz sākotnējam izskatam atjaunots rets Alfa Romeo modelis

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Alfa Romeo SZ
Alfa Romeo SZ Foto: Alfa Romeo

Stellantis koncerna reto automobiļu restaurācijas nodaļa FCA Heritage sākotnējā stāvoklī atjaunojusi vienu no retākajām Alfa Romeo markas automašīnām – SZ sporta kupeju. Restaurētās automašīnas fotogrāfijas publicētas uzņēmuma oficiālajos sociālo tīklu kontos.

Tiek ziņots, ka automobilis ir Alfa Romeo īpašums. Automašīna ir viena no pirmajām sērijveida SZ, un tā tika izmantota vadāmības pieslīpēšanai un reklāmas fotosesijām. Rūpnīcas paraugs atšķiras no vēlākajiem sērijveida automobiļiem; tam ir citādāks, oriģināls stūres rats un instrumentu paneļa ciparnīcu fons.

Darba gaitā FCA Heritage speciālisti kupeju demontēja līdz "plikam" karkasam, veica pilnu bojājumu novēršanu, atjaunoja dzinēju un transmisiju, kā arī pārkrāsoja virsbūvi. Salons ir pilnībā pārveidots atbilstoši rūpnīcas oriģinālajām specifikācijām.

Alfa Romeo SZ
Alfa Romeo SZ Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo SZ tika ražots periodā no 1989. līdz 1991. gadam. Šis modelis ir būvēts uz 1985. gada modeļa aizmugures piedziņas sedana Alfa Romeo 75 agregātiem, tomēr kupejas SZ virsbūve ir pilnīgi oriģināla – ar metinātu cauruļu rāmi, pie kura piestiprināti virsbūves paneļi no kompozītmateriāliem. Automašīnas neparastā dizaina autors ir slavenā studija Zagato, un leģenda vēsta, ka dīvainais izskats ir datorizētās projektēšanas programmu CAD/CAM agrīno versiju izmantošanas rezultāts.

Zem automašīnas priekšējā pārsega atrodas 3 litru V6 benzīna dzinējs ar 207 ZS, un tas strādā pārī ar 5 pakāpju manuālo ātrumkārbu. Divu gadu laikā Alfa Romeo uzbūvēja 1036 šādus auto. Bet periodā no 1992. līdz 1994. gadam uz modeļa bāzes tika izgatavoti arī 284 Alfa Romeo RZ rodstera eksemplāri.

Mūsdienās SZ ir augsti novērtēts retums, labā stāvoklī šāds auto maksā 60-80 tūkstošus dolāru.

Alfa Romeo SZ
Alfa Romeo SZ Foto: Alfa Romeo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu