Modernā elektronika spēj auto aizsardzību padarīt aizraujošu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Viens no vēsturiski drošākajiem veidiem kā pasargāt auto, ir sēta. Autonams izdomājis, kā uzbūvēt ap auto virtuālo sētu. Kā tas notiek?

Jānis Strazdiņš, Autonama GPS biznesa vadītājs: "Kad tu savu auto kaut kur apstādini, mēs uztaisām tādu kā virtuālu sētu. Ja auto izkustas ārpus, tad tu saņem telefonā ziņu. Ar CarPoint mēģinājām izdarīt to, ka, pat tev mājās esot, varam informēt, ka auto ir izkustējies un kaut kas ir noticis."

Pēc darbības principa sistēma līdzinās autoparku uzraudzības vai GPS sekošanas sistēmai, taču izstrādāta privāto lietotāju ērtībām.

Jānis Strazdiņš: "Šis produkts domāts privātpersonām. Neatkarīgi, vai auto ir jauns vai vecs. Uzstādīšana aizņem 40 min. To var izdarīt Autonamā vai jebkur Latvijā, par to nebūs papildus jāmaksā."

CarPoint nevajag nedz pulti, nedz slepenās pogas. Viss notiek viedtālrunī, kur nepieciešams vien ielādēt atbilstošo mobilo lietotni. Turklāt Car Point darbojas visā Eiropā. Lai gan galvenā ir drošības funkcija, piesaiste GPS ļāvusi izveidot arī citas funkcijas. Tā, piemēram, ļauj nofiksēt strauju paātrinājumu un bremzēšanu, kas tiešā veidā ietekmē gan personīgās finanses, gan braukšanas iespaidu uz vidi.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Tā kā uzstādīšana ir viegla, es pāris dienas izmēģināju, Sākumā bija tikai interesanti, līdz ieskatījos sava braukšanas stila pierakstos. Man likās, ka braucu kā vienmēr. Ko es tur varu ietaupīt? Pēc tam attaisīju - mīļo stundiņ, kāpēc tik slikti? Un tad sākās tas, kas notiek, kad cilvēki nopērk elektromobili. Viņi sāk sacensties paši ar sevi. Man ar CarPoint notika tāpat."

Uzstādot Car Point visiem ģimenes transportlīdzekļiem, var izveidot tādu kā mini autoparka uzraudzību. Var savienot visus auto vienā profilā, lai vieglāk uzraudzīt. Iekārtai ir īpaša funkcija, kas var noderēt kritiskās situācijās.

Jānis Strazdiņš: "Ja ierīce fiksē strauju sitienu, kas, iespējams, ir sadursme, tad varam nosūtīt SOS ziņu uzticības personai. Tā saņems info ar koordinātēm, stundu varēs sekot līdzi atrašanās vietai. Vēl var paskatīties akmumulatora līmeni. Tas ir svarīgi ziemā un ja auto nav tikko no salona. Tā var attālināti paskatīties, vai tu šajā rītā varēsi auto iedarbināt."

Nobeigumā Jānis Strazdiņš piebilst, ka CarPoint var uzstādīt jebkuram spēkratam vai pat pašgājējai ierīcei. Tas var būt arī zālespļāvējs un jebkas cits, kam ir akumulators. Tātad tas var būt arī motocikls un kvadricikls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu