Kols: Ukrainai ir vajadzīgs atbalsts kara noziedznieku saukšanai pie atbildības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Rihards Kols
Saeimas deputāts Rihards Kols Foto: Ieva Makare/LETA

Ukrainai ir vajadzīgs atbalsts, lai sauktu pie atbildības kara noziedzniekus, pārliecināts Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Saeimas Preses dienestā aģentūru LETA informēja, ka, tiekoties ar Igaunijas, Lietuvas, Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas parlamentu Ārlietu komisiju priekšsēdētājiem, Kols akcentēja, ka Ukrainai ir vajadzīgs atbalsts, apņemšanās un darbs, lai sauktu pie atbildības kara noziedzniekus.

Kols Baltijas un Ziemeļvalstu kolēģiem akcentēja nepieciešamību turpināt sniegt Ukrainai koordinētu palīdzību, tai skaitā piegādājot nepieciešamos ieročus un ekipējumu, kā arī nodrošinot daudzpusēju atbalstu diplomātiskā līmenī.

Saeimas Ārlietu komisijas rīkotajā sanāksmē Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentārieši pārrunāja ģeopolitisko situāciju saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā, reģiona drošību un apmeklēja Ādažu militāro bāzi.

Baltijas valstu un Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas Ārlietu komisiju priekšsēdētājus par demokrātijas un autoritāro režīmu ģeopolitiskajiem aspektiem un izaicinājumiem uzrunāja bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers. Savukārt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts vadīja brīfingu par dezinformācijas un komunikācijas stratēģiju Krievijas izraisītajā karā Ukrainā.

Sanāksmē notika NB8 valstu parlamentu Ārlietu komisiju priekšsēdētāju videosaruna ar Ukrainas parlamenta Ārlietu komitejas deputātiem. Parlamentārieši pārsprieda arī jautājumus par atbalstu Ukrainai un tās integrāciju Eiropas Savienībā.

Sanāksmē piedalījās Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, Igauniju pārstāvēja Marko Mihkelsons, Lietuvu - Laima Lūcija Andrikiene, Dāniju - Martins Lidegords, Īslandi - Bjarni Jounssons, Norveģiju - Ine Ēriksena-Sēreide Somiju - Jusi Hallaaho, bet Zviedriju - Kenets Fošlunds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu