Gājējiem bīstamais Ārlavas un Robežu ielas krustojums

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Desmitiem Rīgas Angļu ģimnāzijas audzēkņu ik dienu nākas šķērsot Robežu ielas un Ārlavas ielas krustojumu. Tas ir plats un nepārredzams, tāpēc rada ne mazums bīstamu situāciju, kas vecākos rada pamatotas bažas par savu atvašu drošību. Kā redzams TV3 raidījuma Bez Tabu sižetā, arī pieaugušajiem ielas šķērsošana šajā vietā var būt izaicinājums.

"Apstājoties pie krustojuma, jāskatās četros virzienos. No rītiem šeit ir daudz mašīnu, daži šeit apbrauc sastrēgumus. Bīstamas situācijas ir visu laiku. Paši pirms brīža redzējāt situāciju, kad viena tante gāja pāri. Bērnam jāskrien pāri, jo, stāvot malā, neredz, ka brauc mašīna. Skrienot pāri, viņš neredz, ka no muguras arī var braukt mašīna," raidījumam Bez Tabu stāsta skatītāja Zinta.

Pastāvot pie krustojuma, var pārliecināties, ka daudzi izvēlas to šķērsot skrienot. Taču ar nelieliem ieguldījumiem situāciju varētu ātri mainīt un satiksmes drošību šajā krustojumā uzlabot. Piemēram, ar oranžajiem plastmasas stabiņiem izveidojot drošības saliņu krustojuma vidū, kas jāapbrauc, samazinot ātrumu.

Rīgas domes Satiksmes departamentā gan norāda, ka šāds variants drīzāk netiks izskatīts. Drīzāk varētu būt runa par krustojuma braucamās daļas sašaurinājumu, turklāt izmantojot tikai horizontālos marķējumus. Tātad līnijas. 

"Šī krustojuma izbūve vēsturiski nav bijusi atbilstoša mūsdienu prasībām, prasās pārbūve. Šobrīd nevaru teikt nekādus termiņus, kad notiks krustojuma pārbūve, plānos tas nav," stāsta Satiksmes departamenta vadītājs Jānis Vaivods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu