Mainām vecās pret jaunām! Pērkot jaunas riepas, vecās var nodot bez maksas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Visiem zināms, ka kopš 1. marta ir vasaras riepu sezona. Riepas var nopirkt arī internetā. Šodien sniegsim padomus, kā izvēlēties īstās riepas savam auto un ko iesākt ar vecajām riepām.

Riepu iegāde IC24 internetveikalā ir ārkārtīgi vienkārša, un to mums nodemonstrēs IC24 riepu tirdzniecības vadītājs Gundars Liekne. Pamata parametri ir riepas izmēri, taču izvēlne kreisajā pusē atļauj iestatīt papildu parametrus, piemēram, slodzes indeksu un zīmolu.

Gundars Liekne, IC24.LV riepu tirdzniecības vadītājs: "Tas ir katram klientam individuāli. Iegādājoties riepas internetā, pirms iegādes ieteicams iepazīties ar modeli, ražotāju, atsauksmēm. Tā, lai nebūtu pēc tam vilšanās."

Svarīgākais ir izvēlēties protektoru, kas piemērots jūsu ikdienas braukšanas apstākļiem. Ja tie ir grants ceļi vai vecs asfalts, nav jēgas lūkoties pēc gluda šosejas protektora ar teicamnieku atzīmēm riepas etiķetē. Kad riepas izvēlētas, atliek izvēlēties piegādes veidu – vai nu uz mājām, vai tuvāko InterCars veikalu. Abos gadījumos pirkumam virs 50 eiro piegāde ir bez maksas.

Jaunums ir iespēja, braucot pēc jaunajām riepām, ņemt līdzi vecās un tās nodot.

Gundars Liekne: "Pērkam pie mums četras riepas, tikpat atvedam un nododam. Šis piedāvājums attiecas uz privātpersonām. Var gadīties, ka vecās riepas joprojām atrodas uz automobiļa. Tad riepu nodošanu var atlikt uz vēlāku laiku."

Veco riepu nodošana iespējama visā Latvijā, taču ne visās InterCars filiālēs. Attiecīgās adreses atrodamas IC24 mājaslapā sadaļā Riepu utilizācija.

Gundars Liekne: "Mums pie norādītājām filiālēm būs konteiners. Tos tālāk apsaimnieko apsaimniekotājs."

Agrāk vecās riepas savāca riepu servisi, un riepu maiņas ietvaros to dara joprojām. Taču dažviet par veco riepu utilizāciju pieprasa maksu.

Gundars Liekne: "Ievedot riepas, importētājs maksā dabas resursu nodokli. Viņš par savākšanu un apsaimniekošanu samaksā, riepas ievedot."

Ja riepas ievestas valstī "pa kreiso", to savākšana nav apmaksāta. Tāpēc neapzinīgi ļaudis vecās riepas vienkārši izmet mežā vai citur, kas ir nelikumīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu