Latvijas Radio: Dažos gadījumos VID izmaksātās nodokļu pārmaksas daļa jāatmaksā valstij

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Arī šogad no 1. marta Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iespējams iesniegt aizvadītā gada ienākumu deklarāciju, lai no valsts atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) par attaisnotajiem izdevumiem. Taču daļai iedzīvotāju nācies saskarties ar VID lūgumu daļu no izmaksātās summas atgriezt valsts rīcībā – kļūdas dēļ, vēsta Latvijas Radio.

Daļa Latvijas iedzīvotāju, kuri iesnieguši ienākumu deklarāciju par aizvadīto gadu, pēdējās dienās saņem elektroniskās vēstules no VID. Citāts no VID vēstules:

"VID […] Jums ir neprecīzi atmaksājis iedzīvotāju ienākuma nodokli, izmaksājot par 70 eiro un 33 centiem vairāk nekā būtu bijis pareizi. Ar šo lēmumu VID lūdz Jūs atmaksāt nepareizi izmaksāto summu atpakaļ valsts budžetā."

Kā skaidro VID, veicot izmaiņas VID informācijas sistēmā, radās kļūda attiecībā uz gada diferencētā neapliekamā minimuma apmēra koeficienta norādīšanu.

VID ir gatavs tam, ka ne visi godprātīgi pārmaksu atgriezīs valsts budžetā paši, taču par tālāko taktiku tiks lemts pirms Līgo svētkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu