Velosipēdists pēc notriekšanas saņem milzu rēķinu par auto nodarītajiem bojājumiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Sadursmē notriekts velosipēdists
Sadursmē notriekts velosipēdists Foto: Shutterstock

Pavisam nelāgā situācijā nonācis kāds kanādiešu velobraucējs Bens Boligers, kurš 2021. gada jūlijā tika notriekts un tikai nesen atlabis no gūtajiem ievainojumiem. Proti, viņš vēstulē no mašīnas apdrošinātāja saņēmis aicinājumu atlīdzināt automobiļa saimniekam nodarītos zaudējumus 3752 Kanādas dolāru jeb 2734 eiro apmērā. 

Vankūveras iedzīvotājs Bens Boligers sadursmē ar auto iekļuva, kad tā vadītājs neapstājās pie "Stop" zīmes. Trieciens bija pietiekami spēcīgs, lai velosipēds pārlūztu divās daļās, bet Bens gūtu dažādus ievainojumus. Tai skaitā vairākās vietās lauztu roku, lauztu kāju un pilnu muguru ar stikla lauskām.

It kā būtu par maz ar faktu, ka rokas funkcionalitāti pilnā apmērā atgūt neizdosies, Bens no publiskās apdrošināšanas sabiedrības ICBC (Insurance Corporation of British Columbia) nupat saņēmis vēstuli, kurā teikts, ka "mūsu klients ziņoja par šo avāriju, un, kā minēts mūsu iepriekšējā sarakstē, jūs esat atbildīgs par jebkādiem bojājumiem vai ievainojumiem, kas radušies mūsu apdrošinātajam".

"Jūs vadījāt neapdrošinātu transportlīdzekli zaudējumu nodarīšanas brīdī. Tas nozīmē, ka jums nav apdrošināšanas seguma par šiem zaudējumiem un jums ir jāatmaksā mūsu apdrošinātā izdevumi," teikts vēstulē, piebilstot, ka motorpārsega un vējstikla remonts izmaksājis 3752,01 Kanādas dolāru.

Velobraucējs nelāgajā situācijā nonācis 2020. gadā pieņemtā tā dēvētā no-fault apdrošināšanas likuma dēļ. Autobraucējs ir ieguvējs, jo apdrošināšanas prēmijas ir zemākas, savukārt apdrošinātāja pienākums ir segt tikai sava klienta, nevis arī otras puses zaudējumus. Tā kā velobraucējs nebija apdrošināts, viņš nevar pretendēt uz jelkādu atlīdzību. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu