It kā atļauts braukt ar 70, bet ceļa faktiski vairs nav

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Autoceļš Balvi-Viļaka ir teju neizbraucams. Atļautais braukšanas ātrums uz tā ir 70 km/h, taču bedru blīvums liedz pietuvoties šim ātrumam. Savukārt ceļu uzturētājs norāda, ka no ceļa labošanas lielas jēgas nav – ceļš ir kritiskā stāvoklī un to nepieciešams pārbūvēt.

TV3 raidījuma “Bez Tabu” komanda saņēma ziņu no kāda autobraucēja Viļakas novadā par gandrīz neizbraucamu ceļa posmu Balvi-Viļaka. Ierodoties notikuma vietā, tika gūts apliecinājums Alvja apgalvojumam, ka minētais ceļš ir kritiskā stāvoklī un nav izbraucams. Viņš arī uzsver, ka ceļa posmā bedru lāpīšana vairs nepalīdzētu, te nepieciešama pilnīga ceļa seguma maiņa.

Pats Alvis pa ceļa posmu brauc uzmanīgi, jo jau zina, kas sagaidāms, bet ātrākiem braucējiem jārēķinās ar sekām. Piemēram, Alvja draugs pavisam nesen iebraucis tik dziļā bedrē, ka tik tikko ticis laukā.

Alvis min, ka dažas bedres varētu būt pat līdz 10 centimetriem dziļas. Ātrumu ierobežojošās ceļazīmes rāda, ka šajā ceļa posmā atļauts braukt ne ātrāk kā 70 km/h, taču arī “Bez Tabu” komanda pārliecinās, ka reālais ātrums ir krietni mazāks – noteikti ne lielāks kā 35 km/h. Tas arī saprotams, jo autobraucēji cenšas pasargāt savus spēkratus.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Tikmēr VSIA “Latvijas Valsts ceļi” atgādina, ka ceļazīmes rāda ātrumu, par kuru ātrāk nav atļauts braukt, un autobraucējam pašam jāizvēlas ceļa segumam piemērots braukšanas ātrums.

“Latvijas Valsts ceļu” komunikācijas daļas vadītāja Anna Kononova norāda, ka uzņēmums ir informēts par situāciju šajā ceļa posmā un sola, ka, sākoties siltākiem laikapstākļiem, ceļš tiks labots. Pēc Kononovas teiktā šogad plānota ceļa seguma atjaunošana kritiskākajās vietās no 13. līdz 18. kilometram, turklāt ir sākta projektēšana un nākamgad būvdarbi notiks vēl divos autoceļa posmos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu