Atbalsta priekšlikumu pedagogu plašākai aizsardzībai no vardarbīgiem skolēniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukša mācību klase. Ilustratīvs foto.
Tukša mācību klase. Ilustratīvs foto. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Saeima ceturtdien, 7. aprīlī, konceptuāli atbalstīja opozīcijas iesniegtos grozījumus Izglītības likumā par plašākām iespējām pedagogiem aizstāvēties pret emocionālu vai fizisku vardarbību no to skolēnu vai viņu vecāku puses, kuri to veic.

Grozījumus iesniedza deputāti Evija Papule, Edgars Tavars (ZZS), Armands Krauze (ZZS), Viktors Valainis (ZZS) un Vjačeslavs Dombrovskis.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, grozījumi paredz likumā nostiprināt to, ka izglītojamais pret pedagogu nedrīkst pieļaut emocionālu un fizisku vardarbību.

Gadījumā, ja pret pedagogu vērsta skolēnu vai viņu vecāku vardarbība, pedagogam paredzētas tiesības saņemt atbalstu no izglītības iestādes vadītāja, kā arī dibinātāja.

Izglītības iestādes vadītājam plānots pienākums izvērtēt pedagoga sniegto informāciju par vardarbību, kā arī ziņot iestādes dibinātājam vai tiesībsargājošajām institūcijām. Savukārt dibinātājam, saņemot informāciju no iestādes vadītāja par skolēnu vai viņu vecāku vardarbību pret pedagogu, būs jānodrošina saņemtās informācijas izvērtēšana un iesniegšana tiesībsargājošajām institūcijām.

Tāpat likumā plānots nostiprināt to, ka pedagogam tūlītēji nav jāatbild uz skolēnu vai viņu vecāku telefona zvaniem, ziņām vai elektroniskām vēstulēm, ja tās saņemtas ārpus pedagoga darba laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu