Neloģiski izvietotas “gājēju lūdzampogas” Jūrmalas Dubultu prospektā; dome skaidro situāciju

Rūta Reinsone
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

“Neloģiski izvietotas tā saucamās gājēju lūdzampogas,” sociālajos tīklos sūdzas Jūrmalas iedzīvotāji. Kādā video redzams – lai līdz šai pogai tiktu, jākāpj zaļajā zonā. Jūrmalas valstspilsētas administrācija portālam TVNET skaidro situāciju.

“Kad šķita, ka izcili sūdīgais Jūrmalas Dubultu prospekta rekonstrukcijas projekts nevar būt sūdīgāks, tika uzstādītas “gājēju lūdzampogas”. Abas uzstādītas tā, ka nevar nospiest, neuzkāpjot uz zaļās zonas. Viena poga uzstādīta "veloceļa" pusē,” raksta kāds Twitter lietotājs.

Vaicājot pašvaldībai par video redzamajām kļūmēm, tās pārstāvji, ka šī kļūda ir kontstatēta jau februārī.

“Būvprojektā izsaukuma pogas pie šiem luksoforiem nav paredzētas, to vietā ir jābūt skaņas signāla kārbām. Būvnieks kļūdaini skaņas signāla kārbu vietā ir uzstādījis izsaukuma pogas pie luksoforiem, kur tām nav jābūt, un tās tiks demontētas tuvāko 2-3 nedēļu laikā,” skaidro Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

Viņa atzīmē, ka luksofori strādā vienotā plūsmā ar Z.A. Meierovica prospekta luksoforiem, proti, sarkanā gaisma iedegas tad, kad automašīnām, lai nogrieztos uz Pils ielu, deg zaļais signāls.

Pašvaldība atzīmē, ka objektā šobrīd vēl norisinās būvdarbi, tas nav pieņemts ekspluatācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu