VDD aizturējis Baltkrievijas pilsoni par iespējamu spiegošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts drošības dienests (VDD) sadarbībā ar Militārās izlūkošanas un drošības dienestu (MIDD) šā gada 15. februārī aizturējis Baltkrievijas pilsoni, kurš tiek turēts aizdomās par spiegošanu Baltkrievijas specdienesta interesēs.

VDD iegūtā informācija liecina, ka persona Baltkrievijas specdienesta interesēs ieguvusi informāciju par Nacionālo bruņoto spēku objektiem, kā arī kritiskās infrastruktūras objektiem, tajā skaitā veicot to slēptu filmēšanu un fotografēšanu.

Kriminālprocess pret personu sākts šā gada 15. februārī saskaņā ar Krimināllikuma 85. panta pirmo daļu, tas ir, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību. Kriminālprocesa uzsākšanas dienā veiktas arī neatliekamas procesuālās darbības divos ar personu saistītos objektos, tajā skaitā personas aizturēšana.

Procesuālo darbību laikā VDD ir izņēmis tehniku un datu nesējus, un pašlaik norisinās iegūto materiālu analīze.

Personai piemērots aizdomās turētā statuss un drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās, tādēļ VDD no plašākiem komentāriem atturas. VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu