Par mēģinājumu aizdedzināt valdības ēku plāno piespriest nosacītu cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Prokurore ir panākusi vienošanos par nosacīta cietumsoda piemērošanu vīrietim, kuru apsūdz par mēģinājumu aizdedzināt Ministru kabineta ēku, taču šī vienošanās vēl jāapstiprina tiesai.

Saskaņā ar apsūdzību, vīrietis 2021.gada oktobrī, dusmu vadīts un būdams neapmierināts ar tajā brīdi noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem, atrodoties pie Ministru kabineta ēkas, mēģināja to aizdedzināt.

Apsūdzētais ar līdzi paņemto benzīna un dīzeļdegvielas maisījumu aplēja ēkas ieejas durvis un ar šķiltavām mēģināja aizdedzināt tās, līdz viņa prettiesiskās darbības pamanīja Valsts policijas darbinieki un vīrieti aizturēja.

Prokurore, izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu, ar viņu noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Vienošanās paredz, ka prokurore lūdz tiesu atzīt apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piespriest viņam brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. Gūstot pārliecību, ka apsūdzētais turpmāk neizdarīs likumpārkāpumus, prokurore atzina par iespējamu lūgt tiesu apsūdzēto notiesāt nosacīti, nosakot pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Lieta noslēgtās vienošanās apstiprināšanai nosūtīta uz Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu