Hersonas apgabalā Krievijas karavīri izkāruši PSRS karogu un atjaunojuši Ļeņina pieminekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: UATV English @UATV_en/Twitter.com

Hersonas apgabala ostas pilsētā Heničeskā Krievijas karavīri pie administrācijas ēkas izkāruši Padomju Savienības karogu un atjaunojuši Ļeņina pieminekli, vēsta interneta izdevums "Most".

"Pagaidu okupētajā Heničeskā atkal izvietots piemineklis Ļeņinam," ziņo medijs.

Kā vēsta "Most", vietējais kolaborants Ganādijs Maljukovs, kuru okupanti iecēluši par vietējās milicijas priekšnieku, sociālajos tīklos publicējis fotogrāfiju, kurā redzams, ka pie rajona administrācijas ēkas agrākajā vietā nolikts Ļeņina piemineklis. Ir redzams, ka piemineklis ir salikts no vairākām daļām. Pie administrācijas ēkas līdzās Krievijas karogam izkārts arī sarkanais PSRS karogs.

Hersonas apgabala padomes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jurijs Sobolevskis vietnē "Facebook" rakstījis, ka tādējādi Krievijas spēki mēģina izmantot nostalģiju pēc padomju laikiem. Viņš gan uzsvēra, ka Hersonas apgabalā cilvēkiem tādu jūtu nav.

Izskanējis, ka Hersonas apgabalā Krievija gatavo "referendumu", lai līdzīgi kā 2014.gadā Luhanskā un Doneckā radītu iespaidu, ka sabiedrība ir atbalstījusi tā dēvēto tautas republiku izveidi.

Vienlaikus apgabalā tiek ziņots par civiliedzīvotāju, arī žurnālistu, pašvaldības iestāžu vadītāju, deputātu un aktīvistu nolaupīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu