Motocikla kategorijas teorētiskajā eksāmenā ievieš video jautājumus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Motocikls uz Vanšu tilta. Ilustratīvs attēls
Motocikls uz Vanšu tilta. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

No trešdienas stāsies spēkā izmaiņas VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) motocikla kategorijas teorētiskajā eksāmenā, tajā ieviešot arī video jautājumus, informēja CSDD pārstāvji.

Direkcijā skaidroja, ka A kategorijas teorētiskajā eksāmenā pārskatīti esošie jautājumi un papildināti ar jauniem, izstrādātas jaunas vizualizācijas, kā arī ieviesti video jautājumi, kuros attēlotas reālas ikdienas situācijas ceļu satiksmē.

Katrā eksāmenā ir paredzēti divu veidu video jautājumi - par bīstamības paredzēšanu un motociklu vadītāju izpratni par drošu rīcību uz ceļa, kā arī par pieklājības un savstarpējās sapratnes veicināšanu dažādu satiksmes dalībnieku starpā un citu satiksmes dalībnieku interešu ievērošanu.

Modernizēto A kategorijas teorētisko eksāmenu ikviens interesents var izmēģināt un savas zināšanas pirms eksāmena pārbaudīt CSDD mājaslapā.

Jautājumi atbilst CSDD eksāmena prasībām un autoskolu apmācības programmām, tajos ietvertais saturs tiek apgūts apmācības laikā. Eksāmenam tiešsaistes vidē piešķirts jauns un interaktīvs vizuālais izskats, kā arī jautājumi pielāgoti mūsdienu situācijām.

CSDD apkopotā informācija liecina, ka 2021.gadā A kategorijas vadītāja apliecību ieguva 2572 motociklu vadītāji.

Video jautājumi līdz šim ieviesti arī B (vieglie auto), AM (mopēdi), D (autobuss) un C (kravas auto) kategorijas teorētiskajos eksāmenos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu