10 interesanti fakti par seriālu "Emīlija. Latvijas preses karaliene"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Raksta turpinājums
1 / 11
Nākamais
Emīlija. Latvijas preses karaliene
Emīlija. Latvijas preses karaliene Foto: publicitātes

20. gadsimta trīsdesmito gadu Rīga, intelektuālo aprindu spožums un vājības, sarežģītā Latvijas vēsture, populāro izdevumu "Jaunākās Ziņas" un "Atpūta" redakcijas ikdiena – šajā vēsturiskajā ceļojumā sešās sērijās aicina jaunās daudzsēriju filmas "Emīlija. Latvijas preses karaliene" veidotāji.

Piedāvājam iespēju ielūkoties dažos interesantos faktos no filmas tapšanas, radošajai komandai restaurējot gandrīz 100 gadu senos notikumus.

"Emīlijas Benjamiņas dzīvesstāsts ļauj mums ieskatīties vienā no Latvijas 20. gadsimta vēstures nozīmīgākajiem posmiem. Mēs ceram, ka šis unikālais daudzu cilvēku biogrāfiskais stāsts nonāk pie skatītājiem laikā, kad domājam par vēstures mācībām, preses brīvības jautājumiem un dzimumu lomu sabiedrībā," saka filmas producents Gints Grūbe.

Vairākas epizodes tapušas ar Benjamiņu ģimeni vēsturiski saistītās vietās, un filmēšanā izmantoti autentiski priekšmeti, kas joprojām atrodas pēcnācēju īpašumā vai ir saglabājušies no Benjamiņu laika. Sešas spēlfilmu sērijas ir autoru mākslinieciska interpretācija par galveno varoni un vēsturiskajiem notikumiem, bet pēdējā, septītā sērija ietver dokumentālas liecības par filmas varoņiem viņu pēcnācēju atmiņās mūsdienās un iepriekš nepublicētus vēsturiskus materiālus.

Visu sēriju filmēšana ilga 53 dienas, filmas izveide – 12 mēnešus, un tajā iesaistījušies 590 kino profesionāļi – gan aktieri, gan tehniskais personāls.

Raksta turpinājums
1 / 11
Nākamais
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu