Golubeva: Brīvība pastāv tik ilgi, kamēr mēs esam gatavi par to cīnīties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministre Marija Golubeva reģistrējas kustības "Par!" kongresam Tallinas ielas kvartāla kultūrtelpā "Tu jau zini kur".
Iekšlietu ministre Marija Golubeva reģistrējas kustības "Par!" kongresam Tallinas ielas kvartāla kultūrtelpā "Tu jau zini kur". Foto: Paula Čurkste/LETA

Brīvība un cilvēktiesības pastāv tikai tik ilgi, kamēr mēs esam gatavi par tiem cīnīties, sestdien partijas "Kustība "Par!"" kongresā sacīja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

"Ir ļoti labi, ka mēs esam pieņēmuši lēmumu ieguldīt 2,5% mūsu valstī pieejamo resursu aizsardzībā. Ir ļoti labi, ka esam pieņēmuši lēmumu valdībā stiprināt valdībā iekšlietu dienestus ar atalgojuma celšanu. Bet visas šīs lietas nebūs pietiekamas, ja mūsu sabiedrība nebūs pietiekami izturētspējīga," sacīja politiķe.

Viņasprāt, ir gana daudz cilvēku, kas joprojām šaubās, ka liberāļiem var uzticēt nacionālās drošības jautājumus.

"Bet, manuprāt, tieši liberāļi ir lieliski piemēroti, lai sargātu nacionālo drošību vienā liberāli-demokrātiskā valstī.

Jo mēs zinām, ka brīvības un cilvēktiesības ir jāsargā, kas tas nav kaut kas, kas vienkārši aug uz kokiem vai krīt no debesīm, un kas pastāv neatkarīgi no mūsu vēlmēm. Tās pastāv tikai tik ilgi, kamēr mēs esam gatavi par to cīnīties," uzsvēra amatpersona.

Pēc viņas paustā, "Par!" cīnās par valsts teritoriālo integritāti, par drošību, par drošām robežām un arī par to, lai Eiropa būtu miera un drošības zeme.

Kā vēstīts, partijas "Kustība "Par!" kongresā šodien plānots diskutēt par izglītību, veselību, sabiedrības izturētspēju un spriest par uzdevumiem jaunajā ģeopolitiskajā situācijā, kad Krievijas diktatora Putina noziedzīgais režīms karo pret Ukrainu.

Pirmajā daļā paredzētas vairākas diskusijas. Sarunu par ceļiem uz modernu un konkurētspējīgu izglītību Latvijā vadīs profesors Vjačeslavs Kaščejevs, par veselību un sociālo aizsardzību nacionālajai drošībai vadīs partijas līderis, veselības ministrs Pavļuts un diskusiju par sabiedrības izturētspēju vadīs iekšlietu ministre Golubeva.

Kongresa otrajā daļā paredzētas partijas biedru debates par piemērotākajiem risinājumiem un nepieciešamajiem resursiem partijas mērķu sasniegšanai ceļā uz 14.Saeimas vēlēšanām. Tāpat paredzētas valdes locekļa vēlēšanas, jo viena vieta valdē palikusi vakanta pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa izstāšanās no partijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu