Sobčaka asi kritizē latviešu žurnālistes interviju ar aktrisi Hamatovu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA, instagram/xenia_sobchak /TVNET kolāža

Krievijas TV personība Ksenija Sobčaka asi nosodījusi LTV raidījumu "Kultūrdeva", kur žurnāliste Henrieta Verhoustinska intervē krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu. 

Sobčaka vietnē "Instagram" publiskojusi fragmentu no intervijas, rakstot: "Pretīgs video."

Krievijas TV personība pauž uzskatu, ka intervijas vadītāja uz  aktrisi izdarījusi spiedienu. 

"Lūk, tāda ir ētika, tāda ir brīvā pasaule, kurā nevar vienkārši dzīvot klusumā bez režīma nosodījuma katru dienu," raksta Sobčaka, nekautrējoties arī no lamuvārdu lietošanas.

Henrieta Verhoustinska žurnālam "Privātā Dzīve" atzīst, ka pirmajā brīdī pēc Sobčakas ieraksta izlasīšanas viņai bijusi nepatīkama sajūta, taču viņa neuzskata, ka veikusi "pratināšanu" vai spiedusi aktrisi pie sienas.

"Biju maksimāli labvēlīga. Arī pati aktrise, cik sapratu, nejutās kā zvēriņš, kas iedzīts stūrī. Mēs pēc intervijas apskāvāmies un šķīrāmies uz pozitīvas nots," atklāj Verhoustinska.

Pirms sarunas viņai ar Čulpanu bijusi vienošanās, ka tiks uzdoti visi, arī neērtie jautājumi, ņemot vērā aktrises iepriekšējo sadarbību ar Krievijas varu un Putinu. 

Atgādinām, ka marta izskaņā Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis uzaicināja Hamatovu pievienoties JRT trupai. Aktrise kopš Krievijas agresijas sākumā atklāti iestājās pret karu un šobrīd uzturas Latvijā.

Viena no Maskavas izcilākā teātra "Sovremeņņik" vadošajām aktrisēm Hamatova nesen spēlēja vienu no galvenajām (Gorbačova sievas Raisas) lomām Alvja Hermaņa izrādē "Gorbačovs". 

Aktrise jau Krievijas iebrukuma pirmajā dienā iestājās pret karu, lai arī vēsturiski ir cieši saistīta ar labdarības organizācijām, kas līdzekļus piesaista no Kremļa noziedzīgā režīma.

Foto: krievu aktrise Čulpana Hamatova

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu