Kuldīgā aicina vērot vimbu lekšanu Ventas rumbā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vimbas Ventas rumbā.
Vimbas Ventas rumbā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Kuldīgā notiks pasākums "Lido zivis Kuldīgā", kura laikā notiks tirdziņš, varēs piedalīties aktīvās un radošās nodarbēs, skatīt izstādes un koncertus, informēja Kuldīgas novada pašvaldība sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Reimane.

Paralēli pasākumiem varēs vērot, kā vimbas, kas dodas uz nārstu, lec pāri Ventas rumbai.

Kalna ielā un Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles pagalmā norisināsies pavasara tirdziņš, bet Pilsētas dārzā būs zivju tirgus.

Uz Pilsētas dārza skatuves klausītājus priecēs grupas "Rahu the Fool", "Pirmais kurss" un apvienība "Copmaņi", dziesmas par jūru dziedās Anta Eņģele un Marko Ojala.

Lielos un mazos priecēs truši no Īvanlandes un sesks, nūtrijas, baloži, šinšilas, jūras cūciņas un šķirņu vistas no "Mini zoo Silavas". "Pastariņa muzejs" no Zentenes gādās par skriešanu ar divričiem, zivtiņu makšķerēšanu un biešu boulingu, bet Brocēnu keramikas darbnīca "Blackfolkpottery" pārdos māla traukus.

Varēs piedalīties arī citās nodarbēs, piemēram, drosmes, veiklības un atjautības pārbaudījumos ar Kuldīgas skautiem vai spēlē "Kukaiņu pļavā" kopā ar radošo apvienību "Pasaku nams". Varēs apmeklēt arī "Zivju sievas bufeti" vai keramikas darbnīcu.

Pilsētas dārzā notiks arī "Tīklu talka", kurā ikviens aicināts darināt maskēšanās tīklus ukraiņu karavīriem. Tās laikā varēs baudīt arī ukraiņu boršču.

Pilsētā būs apskatāmas arī vairākas izstādes. Kuldīgas novada muzejā izstādītas Tautas tēlotājas mākslas studijas "Kuldīgas palete" dalībnieku gleznas izstādē "Ūdens mistērijas". Kuldīgas Mākslas namā var apmeklēt Ievas Epneres personālizstādi "Es gribu būt kā saulespuķe, lai pat vistumšākajā dienā varu atrast gaismu un stāvēt stalti", bet Vecajā rātsnamā - izstādi "Dzīvotne" ar slēgtiem augu terārijiem pārstrādāta eko stikla traukos. Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā varēs apmeklēt mākslinieces Sabīnes Verneres personālizstādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu