Turcijas un Brazīlijas prezidenti pošas uz Maskavu

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/AFP/Scanpix

Turcijas un Brazīlijas prezidenti Redžeps Tajips Erdogans un Žairs Bolsonaru gatavi doties uz Maskavu, lai dotu savu ieguldījumu Ukrainas kara apturēšanas labā, pavēstīja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu.

"Brazīlijai un Venecuēlai ir labas attiecības ar Krieviju. Neraugoties uz to, abas valstis ir paziņojušas, ka šim karam ir jābeidzas," sacīja ministrs, kas nule kā apmeklējis vairākas Latīņamerikas valstis.

Bolsonaru sacījis, ka ir gatavs organizēt kopīgu vizīti Maskavā ar citu valstu vadītājiem, ieskaitot Turcijas prezidentu Erdoganu, norādīja Čavušoglu.

"Mēs gribam dot savu ieguldījumu jūsu pūliņos," šādi Turcijas ministrs atstāstīja Bolsonaru teikto attiecībā uz Ankaras centieniem kara apturēšanas labā.

Čavušoglu solīja, ka Turcija pievērsīsies šī jautājuma izpētei.

Turcijas vadība vairākkārt paudusi, ka ir gatava palīdzēt, lai sarīkotu Ukrainas un Krievijas prezidentu Volodimira Zelenska un Vladimira Putina samitu.

Turcijā jau notikušas Ukrainas un Krievijas ārlietu ministru un miera sarunu delegāciju tikšanās.

Čavušoglu arī izteicās par NATO nostāju Ukrainas kara jautājumā.

"NATO pozīcija ir skaidra. Mēs neiesaistīsimies karā Ukrainā, bet, ja būs kaut vismazākais uzbrukums kādam no sabiedrotajiem, mēs atbildēsim atbilstošā veidā," sacīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu