Koenigsegg prezentē absolūti ātrāko auto – Jesko Absolut

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Koenigsegg Jesko Absolut
Koenigsegg Jesko Absolut Foto: Koenigsegg

Pirms diviem gadiem zviedru Koenigsegg pasaulei atklāja divus jauna modeļa Jesko eksemplārus. No tiem viens bija būvēts tikai ar domu par maksimālo ātrumu, tāpēc klasiskā horizontālā antispārna vietā tam uzstādītas divas vertikālas spuras, kuru galvenā funkcija ir noturēt stabilitāti, kad auto trauksies ar 500 kilometriem stundā. Divus gadus vēlāk Jesko Absolut ir ieguvis galīgo izskatu un varēs sākties tā testēšana.

Jaunais auto ir grafīta pelēkā krāsā ar oranžu līniju akcentiem, un tas funkcionēs kā Absolut programmas attīstības līdzeklis. 

Automobilis ir apgādāts ar Koenigsegg pašu izstrādātu 5 litru V8 twin-turbo dzinēju, kurš attīsta 1600 ZS un 1500 Nm. Tos aizmugurējiem riteņiem novada pašu izstrādāta deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, kas strādā zibenīgi un bez vilkmes pārrāvumiem.

"Absolut brauc absolūti dabiski," saka testa braucējs Markuss Lunds. "Pārslēgšanās uz augšu un uz leju ir nevainojama, un viss notiek daudz ātrāk. Nav nekādas aiztures, tas ir ļoti atsaucīgs un uzvedas tieši tā, kā jūs to vēlētos."

Maksimālais ātrums vēl nav attīstīts, taču Koenigsegg lēš, ka Jesko Absolut uz taisna ceļa spēs sasniegt 310 jūdžu jeb 499 kilometru stundā ātrumu. Tas nozīmē, ka ideālos apstākļos Jesko Absolut var pārkāpt arī maģisko 500 km/h robežu, ko vēl nav izdevies izdarīt ne Bugatti, ne Hennessey Performance.

Koenigsegg Jesko Absolut
Koenigsegg Jesko Absolut Foto: Koenigsegg

"Mēs pavadījām tūkstošiem stundu aprēķinos," skaidro firmas dibinātājs Kristiāns fon Kēnigsegs. "Mēs esam pilnveidojuši šo automašīnu ne tikai no aerodinamikas un dizaina viedokļa, bet arī no ātrgaitas stabilitātes viedokļa. Tā rezultātā Jesko Absolut ir fenomenāli zema pretestība tikai 0,278 Cd."

Fon Kēnigsegs skaidro arī nosaukuma izcelsmi. Pēc viņa teiktā vārds Absolut modeļa nosaumā nozīmē to, ka šī būs absolūti ātrākā mašīna, kādu Koenigsegg jelkad uzbūvēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu