Prokuratūra apžēlo čehu miljonāru, kurš uz autobāņa paātrinājās līdz 417 km/h

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Bugatti Chiron. Ilustratīvs attēls
Bugatti Chiron. Ilustratīvs attēls Foto: Bugatti

Vēlme pilnībā atraisīt sava 1500 zirgspēku Bugatti Chiron hipermašīnas potenciālu čehu uzņēmēju un kolekcionāru Radimu Paseru noveda ķezā. Emuāru autora kanālā publicētais video, kurā viņš savā kupejā pa koplietošanas ceļiem paātrinās līdz 417 kilometriem stundā, ne tikai savāca atzīmes Patīk un komentārus, bet arī piesaistīja tiesībsargājošo iestāžu uzmanību, kā arī izraisīja ilgstošu tiesvedību policijā. un prokurori.

2021. gada jūnijā Bugatti īpašnieks 10 kilometrus garu autobāņa A2 nogriežņa trīs joslas netālu no Vitenbergas pārvērta par improvizētu izmēģinājumu poligonu. Uzņēmējs skaidroja, ka viņš testa braucienu veicis svētdienas agrā rītā ap 4:50 un savā ceļā sastapis vien 10 citas automašīnas.

"Bija plkst.4:50, svētdiena. 10 automašīnas uz 10 kilometriem jeb 1 automašīna uz 1 kilometru ceļa. Redzamība bija laba, aptuveni 3-4 kilometri taisnā līnijā, tāpēc laika reaģēt bija pietiekami. Chiron spēj nobremzēt no 400 kilometriem stundā līdz pilnīgas apstāšanās brīdim deviņās sekundēs 490 metru distancē," skaidroja Pasers.

"Visas mašīnas brauca pa malējo labo joslu, un iepriekš jau bijām apbraukājuši visu posmu, lai pārliecinātos, ka uz ceļa nav neviena. Visā maršruta garumā ir nožogojums, tāpēc neviens dzīvnieks mūs nevarēja traucēt, un maksimālai drošībai uz trim estakādēm dežurēja trīs cilvēki, brīdinot par iespējamām problēmām," skaidroja miljonārs. Stendāles pilsētas prokuratūra, kas izmeklēja notikušo, ar skaidrojumu bija apmierināta.

Likumsargi secināja, ka uzņēmējs, kuram sākotnēji tika draudēts ar divu gadu cietumsodu, nav pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, jo konkrētajā autobāņa posmā nav maksimālā ātruma ierobežojumu un viņš savu braucienu veica ar hipermašīnu visdrošākajos apstākļos, kādus var iedomāties šim koplietošanas ceļa posmam. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu