TM pašlaik saskaņo ziņojumu par Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžas iespējām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Fotoizstāde par Ukrainas karu pie tā sauktā Uzvaras pieminekļa
Fotoizstāde par Ukrainas karu pie tā sauktā Uzvaras pieminekļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tieslietu ministrijas (TM) ziņojums saistībā ar Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžas iespējām pašlaik ir saskaņošanas procesā, tajā skaitā ar valsts drošības iestādēm, secināms no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (K) un finanšu ministra Jāņa Reira (JV) sacītā pēc koalīcijas sanāksmes.

Tieslietu ministra padomnieks Andris Vītols aprīlī Latvijas Radio pastāstīja, ka TM piedāvā četrus risinājumus, kā aizvākt padomju armijai veltīto pieminekli no Uzvaras parka Rīgā.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) pirmdien, 2.maijā, publiski norādījis, ka iepriekš TM ticis uzdots piedāvāt juridisku risinājumu par pieminekļa nojaukšanu, kas iepriekš saskaņots Ministru kabinetā (MK). Līdz 2.maijam nav saņemts MK saskaņots dokuments, ko varētu skatīt Ārlietu komisija, pauž Kols.

Vaicāts par šo Kola minēto saskaņojumu MK, Bordāns skaidroja, ka TM trīs dienu laikā pēc Kola lūguma iesniedza atzinumu Ārlietu komisijai un Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV). Bordāns atzīmēja, ka pēc Kariņa uzdevuma atzinums nosūtīts arī valsts drošības iestādēm. Politiķis uzsvēra, ka

saskaņošanas process notiek un ka no TM puses "visi termiņi ir ievēroti un viss ir izpildīts".

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aprīļa vidū izdeva rezolūciju, kurā tieslietu ministram Bordānam lūdza TM iesniegto atzinumu jeb informatīvo ziņojumu "Par "Uzvaras pieminekļa" demontāžas, pārvietošanas un pārveides iespējamajiem juridiskajiem risinājumiem" saskaņot ar atbildīgajām ministrijām, Valsts drošības dienestu un Satversmes aizsardzības biroju un atbilstoši Saeimas Ārlietu komisijas uzdevumam iesniegt informatīvo ziņojumu un saņemtos atzinumus komisijai.

Premjera partijas biedrs Reirs šodien pēc koalīcijas sanāksmes uzsvēra, ka viss, kas ir saistīts ar Saeimas Ārlietu komisijas uzdevumu, tiek pildīts. TM ziņojums tika sagatavots un tagad tiek pildīta parlamenta deputātu dotā uzdevuma otrā daļa saskaņot šo atzinumu, skaidroja finanšu ministrs.

To TM pašlaik arī dara, izsūtot informāciju visām atbildīgajām institūcijām un gaidot saskaņojumu, norādīja Reirs. "Valdības lēmums šai Saeimas lēmumā netiek prasīts," apgalvoja politiķis, piebilstot, ka saskaņošanas procesu iestādes veic atbilstoši likumā noteiktajiem termiņiem.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu