Latvija Nikaragvai ziedos Covid-19 vakcīnas devas 16,6 miljonu eiro vērtībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lai palīdzētu globāli ierobežot Covid-19 izplatību, Latvija ziedos Nikaragvai 849 420 vakcīnu "Comirnaty" devas, informēja Veselības ministrijā (VM).

Pēc Ārlietu ministrijas sniegtās informācijas, kopējā vakcīnu pret Covid-19 devu vērtība ir 16 563 690 eiro.

Lēmums par vakcīnu ziedošanu pieņemts, arī ņemot vērā Latvijas epidemioloģisko situāciju un aktīvās vakcinācijas pret Covid-19 fāzes noslēgumu.

Patlaban saistībā ar Covid-19 pandēmijas viļņa atkāpšanos noteiktos pasaules reģionos novērojams ievērojams vakcīnu pārpalikums, kā rezultātā vakcīnas tiek ziedotas lielos apjomos it īpaši pasaules mazturīgākajām valstīm un valstīm dienvidu puslodē. Vakcīnu portfelis Latvijā ir veidots līdzīgi kā citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, nodrošinot pietiekamu dažādu ražotāju vakcīnu krājumu, līdz ar to Latvija var sniegt savu ieguldījumu globālajā cīņā ar pandēmiju.

Lai veicinātu globālu vakcināciju un atbalstītu vidēju un zemu ienākumu valstis Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā, ES ir apņēmusies veicināt dalīšanos ar vakcīnām.

Līdz šim Latvija jau ir ziedojusi ap miljonu vakcīnu Tunisijai, Moldovai, Albānijai, Kenijai, Gruzijai, Vjetnamai, Ēģiptei un Beninai, kā arī nodevusi vakcīnas ziedošanai COVAX mehānismā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu