Līdz ceturtdienai jāiesniedz priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumi, informē KNAB

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdz ceturtdienai, 5.maijam, jāiesniedz priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumi pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB informēja, ka aģitācijas materiālus pirms 1.oktobrī plānotajām 14. Saeimas vēlēšanām drīkstēs izvietot tikai tie reklāmas pakalpojumu sniedzēji, kas būs iesnieguši aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus. Politiskās aģitācijas reklāmas izvietošanas izcenojumu iesniegšanas termiņš ir ceturtdiena.

Lai politiskajiem spēkiem, kas kandidē vēlēšanās, būtu nodrošināti vienlīdzīgi aģitācijas materiālu izvietošanas apstākļi, politisko partiju, to apvienību un deputātu kandidātu aģitācijas materiālus drīkst izvietot tikai tie reklāmas pakalpojumu sniedzēji, kas deklarējuši izcenojums KNAB un Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Reklāmas pakalpojumu sniedzējiem, kas priekšvēlēšanu aģitācijas periodā plāno piedāvāt izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus preses izdevumos, publiskajās vietās un internetā, izcenojumi jāiesniedz KNAB. Savukārt reklāmas pakalpojumu sniedzējiem, kas plāno piedāvāt aģitācijas materiālus izvietot elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, izcenojumi jāiesniedz NEPLP.

Informāciju par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izcenojumiem KNAB aicina iesniegt trīs veidos - elektroniski, klātienē vai pa pastu. KNAB visus iesniegtos izcenojumus publicē iestādes tīmekļa vietnē www.knab.gov.lv.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms 14.Saeimas vēlēšanām sāksies 4.jūnijā un ilgs līdz vēlēšanu dienai - 1.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu