VIDEO ⟩ Rīgas vicemērs lūdz atsaukties puisīti, kurš Ukrainai ziedojis savu krājkasīti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns (NA/LRA) sociālajos tīklos nācis klajā ar lūgumu atsaukties kādu zēnu, kurš palīdzējis Ukrainai.

"30. aprīlī man bija gods nodot rīdzinieku atbalsta un solidaritātes sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam Kličko. Pastāstīju Vitālijam Kličko par lielo rīdzinieku atsaucību, trijās dienās piepildot autobusus ar atbalsta veltēm. Kā simbolisku dāvanu, kas raksturo pilsētnieku atbalstu, personīgi nodevu Kijivas mēram kāda maza rīdzinieka atnesto krājkasīti.

Kad 22. aprīlī pie lielveikala "Alfa" mazais Ukrainas atbalstītājs atnesa savu aizkustinošo dāvanu, diemžēl mēs nepaguvām pajautāt viņa vārdu. Es lūdzu atsaukties viņu un viņa vecākus, lai varētu nodot personīgu Kijivas mēra Vitālija Kličko pateicību nesavtīgajam Ukrainas draugam," raksta Smiltēns.

Rīgas vicemērs lūdz atsaukties un piezvanīt pa tālruni 67026396 vai rakstīt uz epastu edvards.smiltens@riga.lv.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 19.aprīlī lēma par 11 SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta autobusu dāvināšanu Kijivai. No 20. līdz 22.aprīlim Rīgas iedzīvotāji bija aicināti ziedot Kijivas iedzīvotājiem pārtikas un higiēnas preces, kā arī barību dzīvniekiem. Kopā tika saziedotas 50 tonnas preču.

"Rīgas satiksmes" šoferu vadītie autobusi ar humāno palīdzību ceļā no Rīgas uz Kijivu devās 26.aprīlī un nākamās dienas vakarā sasniedza Polijas un Ukrainas robežu, kur tie tika nodoti Kijivas sabiedriskā transporta uzņēmuma pārstāvjiem.

Kijiva ir Rīgas sadraudzības pilsēta kopš 1998.gada, savukārt sadarbības līgums ar Ļvivu slēgts 2008.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu