"Negribu iedomāties, ja auto aizdegtos un es iesprūdis tur nodegtu dzīvs."

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@AndrisKulbergs

Aizvadītajā svētdienā, 1. maijā, uz autoceļa Juglas papīrfabrika – Upesciems notika smaga avārija, kurā iesaistītas vieglās automašīnas Mitsubishi Lancer Evolution VI un Volvo V70. Avārijā traumas guva kopumā seši cilvēki, taču reanimācijā nonāca tikai Mitsubishi vadītājs, Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs, kurš tagad atminas notikumus un pauž pozitīvu pārsteigumu par apstākļiem Rīgas austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Andris Kulbergs Twitter īpašu pateicību pauž kādam Viktoram un Vairim, kuri  pirmie pareizi noreaģējuši uz situāciju līdz glābēju atbraukšanai. Viktors vispirms iedevis nazi, ar kuru sagriezt zābaku un mēģināt atbrīvot starp auto priekšējo paneli un grīdu iespiesto kāju, bet pēc tam jau abi atvienojuši akumulatoru, jo aizdedze bijusi iespiesta Andra kājā un nav bijis iespējams izslēgt dzinēju.

"Vislielākais respekts tieši Vairim un Viktoram, kuri pirmie noreaģēja pareizi atvienojot akumulatoru, jo es nespēju izslēgt aizdedzi, tā bija iesprūdusi kājā. Negribu iedomāties, ja auto aizdegtos un es iesprūdis tur nodegtu dzīvs," Twitter raksta Andris Kulbergs.

Tikmēr kāda sieviete, kas braukusi aiz avāriju izraisījušā Volvo, piedāvāja pirmo palīdzību kā mediķe, savukārt puiši no busiņa ar ripzāģi mēģinājuši atlauzt durvis un izgriezt sēdekli. "Tas nesanāca, jo biju iesprostots pārāk pamatīgi 30-40 min ar kājām panelī līdz pusei." 

Kāds Dmitrijs notikuma vietā savācis Andra Kulberga mantas, palīdzējis komunikācijā ar policiju un gaidījis līdz vēlam vakaram, lai mantas varētu atdot cietušā sievai. 

"Ugunsdzēsēji ieradās ļoti operatīvi, pat pirms ātrajiem. Hidraulikas un griešanas aparāti bija jau gatavi pirmajās minūtēs. Kopā izdomājām stratēģiju, kā izgriezt mani. Ļoti profesionāli un iejūtīgi. Cepuri nost, saudzējot manas salauztās kājas," - tā Kulbergs.

Foto: Twitter/@AndrisKulbergs

Jāsaka, ka liktenīgajā dienā Andrim ļoti paveicās ar apavu izvēli. "Kā ķirurgs teica, mani izglāba CAT biezie zābaki, kuri iesprūda starp grīdu un paneli, bet saglāba no rosola manas kājas. Pateicoties tiem, man bojājumu ir stipri mazāk! Nez, kas būtu botās."

Pēc glābējiem ieradušies mediķi, tie visu paskaidrojuši, iekapsulējuši pārlauzto kāju, kas karājās zābakā, piefiksējuši datus un steidzami nogādājuši reanimācijā, kur gaidījis jau nākamais pārsteigums - medicīnas personāla attieksme un aprīkojums.

"Gaiļezera slimnīcā biju pārsteigts par moderno aprīkojumu, ļoti labo interjeru un profesionālo attieksmi no ārstiem. Anesteziologs bija ļoti labs, ķirurgs cīnījās 3h par manām kājām. Medpersonāls augstākā līmenī, izpalīdzīgs, iejūtīgs un draudzīgs. Esmu pārsteigts, cik augstu ir kāpis līmenis. Zinot, kas personālam ir jāpiedzīvo ar 80% no pacientiem dzērājiem, narkomāniem un vienkārši kretīniem, novērtēju viņu darbu uz 10 ballēm."

Tai pašā laikā Kulbergs pauž nesapratni par sievieti, kura izraisīja avāriju, bet tā arī nav painteresējusies, kā klājas cietušajam. "Volvo V70 sieviete, kas taranēja mani frontālā sadursmē pretējā joslā, nav nedz pienākusi, nedz interesējusies par manu stāvokli, atšķirībā no tik daudziem zināmiem un nezināmiem cilvēkiem. Volvo braucošos slimnīcā nehospitalizēja, es vienīgais reanimācijā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu