Alūksnes novadā sestdien noslīcis makšķernieks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD mācības uz ūdens.
VUGD mācības uz ūdens. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Alūksnes novadā sestdien, 7.maijā, noslīcis cilvēks, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sestdien īsi pēc plkst.15 saņemts izsaukums uz Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur, makšķerējot no laipas, ūdenī bija iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla no ūdenstilpes un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Plkst.20.41 saņemts izsaukums arī uz Jelgavas novada Svētes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā deg sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, taču vēl pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki. Plkst.22.10 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt plkst.22.09 saņemts izsaukums uz Jātnieku ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī.

Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī deg virtuve un koridors 25 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kā arī 15 cilvēki evakuēti. Plkst.00.16 ugunsgrēks likvidēts.

Pagājušajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 87 izsaukumus - 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 22 bija kūlas ugunsgrēki un seši meža ugunsgrēki, 27 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu