ZZS šķelšanās: Augulis apgalvo, ka frakcija "lielā mērā" turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija pēc šķelšanās "lielā mērā" turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā, prognozēja ZZS frakcijas vadītājs, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) politiķis Uldis Augulis.

Politiķis norādīja, ka no frakcijas deputātiem pašlaik ir informācija par Edgaru Tavaru, kura vadībā Latvijas Zaļā partija (LZP) plānojot aiziet no kopā ar LZS veidotās ZZS. Auguļa ieskatā, ja kāds ir izlēmis aiziet no apvienības, tad arī vīrišķīgi būtu kļūt par pie frakcijām nepiederošo deputātu.

Reizē Augulis uzsver, ka vēlas saglābāt pēc iespējas visu ZZS frakciju, kurā strādā cilvēki, kurus viņš ļoti augsti vērtē un kuri ir spējīgi, gudri, ar pieredzi un zināšanām. Pašlaik vēl viss ir procesā un, ja būs kādi deputāti, kuri nolems atstāt partiju apvienību, no vienas puses viņiem arī pašiem būtu jādomā, kā rīkoties saistībā ar darbu frakcijā, uzskata politiķis.

Vaicāts, vai arī LZS varētu pievienoties iespējamajai apvienībai, ko veidotu LRA un LZP, Augulis akcentē, ka "noteikti nē". ZZS turpinās strādāt, un pašlaik vairākas partijas ir izteikušas vēlmi iestāties partiju apvienībā, apgalvoja LZS politiķis.

Vaicāts par sadarbību ar partiju "Latvijai un Ventspilij" ("LuV"), Saeimas deputāts vēra uzmanību, ka ZZS sadarbības līgums ar šo partiju ir spēkā līdz 13.Saeimas darbības beigām. Augulis apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka atbilstoši līgumam ZZS 14.Saeimas vēlēšanām ir iespēja kā kandidātus pieteikt arī "LuV" pārstāvjus. Politiķis gan apgalvoja, ka par kandidātiem uz rudenī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām vēl nav lemts.

Augulis domā, ka nebūtu atbildīgi tagad lauzt līgumu ar "LuV" tikai tāpēc, ka viena no ZZS partijām plāno atstāt apvienību. Politiķis akcentēja, ka runa ir par savstarpēji noslēgta līguma ievērošanu, kas nav nekādas "puišeļu spēles".

ZZS frakcijas vadītājs esot dzirdējis, ka LZP vadības lēmums aiziet prom no ZZS esot bija pārsteigums arī dažiem no LZP biedriem, kuri plānojot pievienoties LZS. Tāpat ZZS paredzējusi saglabāt savu pašreizējo nosaukumu, ņemot vērā, ka LZS ir arī nodaļas, kuras īpaši strādā ar zaļo vērtību jautājumiem.

Tāpat ZZS un LZS iekšienē tiks veidota komisija darbam ar zaļajām vērtībām. Auguļa ieskatā, LZS savā politikā arī esot "vairāk zaļa", nekā LZP.

TVNET jau rakstīja, ka LZP gaidāmajās 14.Saeimas vēlēšanās startēs kopā ar LRA, pametot ZZS, paziņojumā presei apgalvo ZZS līdzpriekšsēdētājs, LZS līderis Armands Krauze.

Savukārt LZP paziņoja par "jaunas politiskās platformas pieteikumu" kopā ar LRA un Liepājas partiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu