Pašvaldība neplāno aizvākt Uzvaras parkā šodien noliktos ziedus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
10. maija rīts pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa.
10. maija rīts pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa. Foto: Очевидец RUS TVNET

Rīgas pašvaldība nav ieplānojusi kaut ko darīt ar ziediem, kas Pārdaugavā, pie Uzvaras parkā esošā padomju pieminekļa tiek nolikti otrdien, 10. maijā, informē galvaspilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš skaidroja, ka pēc 9.maija pie pieminekļa nolikto ziedu aizvākšana, sašķūrējot tos ar traktoru, bija pasākums, ko paredzēja ar policiju saskaņotais plāns. Savukārt attiecībā uz ziediem, kurus cilvēki pie pieminekļa noliek nākamajā dienā, nekāda plāna neesot.

Līdz ar to pašvaldība pēc savas iniciatīvas ziedus, kas no jauna nolikti pie pieminekļa, tuvākajās dienās aizvākt neplāno, apliecināja Lange, uzsverot, ka pašvaldība ir pastāvīgā saziņā ar Valsts policiju, ar kuru arī tiek saskaņota visa rīcība saistībā ar aktivitātēm Uzvaras parkā.

Jau ziņots, ka ziedu novākšana no pieminekļa pakājes pēc 9.maija izsauca asu reakciju sociālajos tīklos, pēc kā otrdien simtiem cilvēku atkal pulcējās pie pieminekļa un nolika tur jaunus ziedus, izkārtojot tos īpaši plaši.

Daudzi cilvēki pie pieminekļa nāk joprojām. Notiekošo uzrauga policija, kas sola, ka nekāda pulcēšanās atļauta netiks, bet vienlaikus nav aizliegta individuāla ziedu nolikšana.

Jau ziņots, ka koalīcija vienojusies par atbalstu likuma grozījumiem, ar kuriem paredzēts atcelt juridiskos šķēršļus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu