Ruks: Policijā sākta iekšējā dienesta pārbaude, lai izvērtētu policijas amatpersonu rīcību

CopyLinkedIn Draugiem X
Armands Ruks
Armands Ruks Foto: Edijs Pālens/LETA

Policijā ir sākta iekšējā dienesta pārbaude, lai izvērtētu policijas amatpersonu rīcību un lēmumus konkrētajā situācijā un ko varēja darīt labāk, trešdienas rītā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

VP vadītājs Armands Ruks šorīt TV3 atzina, ka situācijas attīstību 10.maijā policija nebija paredzējusi un tā bija negaidīta, jo sociālajos tīklos netika manīts, ka kāds organizētu masveida pulcēšanos "atkārtotā 9.maijā", attiecīgi policija nebija plānojusi pulcēt Pārdaugavā lielākus spēkus.

Ruks atzīmēja, ka tiks sāktas arī lietas pret atsevišķiem sabiedrības līderiem, kas mudināja pulcēties pie pieminekļa.

Viņaprāt, situācijas eskalāciju vakar izraisīja ziedu novākšana pie pieminekļa no rīta, bet tālāk jau policija cīnījusies ar sekām. VP vadītājs noliedza, ka policija būtu bijusi tā, kas aicināja novākt ziedus, - tas bijis pašvaldības atbildības jautājums.

Policijā ir sākta iekšējā dienesta pārbaude, lai izvērtētu policijas amatpersonu rīcību un lēmumus konkrētajā situācijā un ko varēja darīt labāk.

Ruks uzsvēra, ka pilnībā saprot patriotiski noskaņotās sabiedrības daļas nosodījumu pēdējās dienās pie pieminekļa notiekošajam, jo tas simbolizē okupāciju, tomēr viņš aicināja sabiedrību nomierināties, jo valsts ienaidniekiem to tikai vajag, lai sabiedrība iekšēji šķeltos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu