Trešdien ugunsnelaimēs Latvijā cietuši trīs cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.18 glābēji saņēma izsaukumu uz Kāvu ielu Vecmīlgrāvī, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva dzīvokļa bija redzami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā.

Glābēji no piedūmotā dzīvokļa ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un nodots mediķiem. Glābēji no ēkas kopumā evakuēja 12 cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem evakuējas 20 cilvēki.

Ap to pašu laiku tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega kūts, siena ruļļi un kūtsmēsli 130 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas tika evakuēti četri mājlopi.

Savukārt ap plkst.14 ugunsdzēsēji devās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka dārza māja deg 25 kvadrātmetru platībā. Mēģinot nodzēst liesmas saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Vakar Augšdaugavas novada Līksnas pagastā glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus: 32 - uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem septiņi bija kūlas un trīs meža ugunsgrēki, 22 - uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu