Video un foto ⟩ Mītiņā pie Rīgas domes septiņi cilvēki aizturēti, Ždanoka atbrīvota

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pulcēšanās pie RD, 13. maijs
Pulcēšanās pie RD, 13. maijs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas pēcpusdienā policija Rīgā, Rātslaukumā, aizturēja septiņas personas, tostarp arī Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Tatjanu Ždanoku, kas gan vēlāk tika atbrīvota.

Policijā informēja, ka viena persona aizturēta par Georga lentes izmantošanu, bet četras personas aizturētas par nesankcionēto piketēšanu, bet vēl 2 personas - par sīko huligānismu un militāras agresijas slavinošu simbolu izmantošana publiskā vietā.

Vienai personai sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi - par sīko huligānismu un par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, jo persona pieskatīja nepilngadīgu bērnu, būdama 2,38 promiļu reibumā.

Kā novēroja TVNET, ap 14.30 policisti, tostarp no Speciālo uzdevumu bataljona, bija izvietojušies Rātslaukumam pieguļošajās ieliņas. Tāpat likumsargi maskās izvietojušies Rātsnama augšējo stāvu telpās un vēroja laukumu.

Ap 14.45 notikuma vietā Speciālo uzdevumu vienība norobežoja teritoriju un lūdza cilvēkus pamest laukumu. Pie norobežotās teritorijas pulcējas aptuveni 100 cilvēku skaits, dažiem no viņiem rokās ir Ukrainas un Latvijas karogi. 

Pulksten 14.53 Rātslaukums tika slēgts, novēroja TVNET

Kā novēroja TVNET, starp sanākušajiem aiz norobežotās teritorijas ik pa brīdim izceļas arī asākas diskusijas.

Ap pulksten 15.40 policija aicināja cilvēkus izklīst, lai nebūtu jāpielieto fizisks spēks. Policijas aplēses uz plkst.15.40 Rātslaukuma apkārtnē ieradušās aptuveni 200 personas, daļa vienkārši interesenti.

Ap 15.50 policija pūli bija izklīdinājusi no Rātslaukuma un Strēlnieku laukuma līdz Grēcinieku ielai, novēroja TVNET, kur daži sanākušie bija apsēdušies uz uz padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla “Vēstures taktīla". Memoriāls veidots, godinot no Latvijas deportēto cilvēku piemiņu.

Ap 18.00 Rātslaukums bija atkal atvērts gājējiem, notikuma vietā dežurē policija.

Jau ziņots, ka Latvijas Krievu savienība (LKS) piektdien bija iecerējusi nesakcionētu mītiņu Rīgā, Rātslaukumā, taču dome to nesaskaņoja, tāpēc tagad LKS aicina cilvēkus nepulcēties uz mītiņu.

LKS savā "Facebook" lapā iepriekš paudusi nosodījumu 9.maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā nolikto ziedu aizvākšanai ar traktoru un izmešanai nākamajā rītā. Lai protestētu "pret patvaļu, kas 9. un 10.maijā notika Rīgā", partija aicinājusi piektdien plkst.15 pulcēties uz mītiņu Rīgas Rātslaukumā.

Pašvaldība pasākumu nav saskaņojusi un arī Valsts drošības dienests sniedzis Rīgas domei negatīvu atzinumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu