Apritējusi nedēļa kopš 66. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla Turīnā, Itālijā, kur uzvaras laurus plūca Ukrainas pārstāvji, grupa "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". Ukraiņi saņēma lielu skatītāju atbalstu, ko nevarētu teikt par grupu "Citi zēni" - šī bija jau piektā reize pēc kārtas, kad Latvijas izraudzītajiem pārstāvjiem neizdodas iekļūt konkursa finālā. Lai arī LTV izraudzītā žūrija un skatītāji vienbalsīgi atzina, ka uz Eirovīziju esam aizsūtījuši labākos, Eiropa domāja citādāk. 

Grupa “Citi zēni” ar dziesmu "Eat Your Salad" 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

"Zaļais dzīvesveids un mīlestība vienam pret otru ir galvenais dziesmas "Eat Your Salad" vēstījums. Tā pievērš uzmanību tādām aktuālām tēmām kā ilgtspējība un veģetāra diēta. "Citi zēni" uzskata, ka Latvija ir viena no zaļākajām vietām pasaulē, tādēļ ar šādu dziesmas vēstījumu vēlas pārstāvēt Latviju Eirovīzijā," tika teikts Latvijas izraudzītās dziesmas vizītkartē. 

Enerģiskais priekšnesums, krāsainie tērpi un, acīmredzot, arī zaļais vēstījums nostrādāja nacionālajā atlasē, un grupa "Citi zēni" izpelnījās vienbalsīgu atbalstu gan no skatītājiem, gan žūrijas, kas ierindoja puišus pirmajā vietā. 

"Esam gandarīti par Latvijas pārstāvju izvēles principiem – "Citi zēni" bija labākie caurspīdīgā un saprotamā konkursā, kurā dalībnieku vidū bija liela konkurence. Uz Eirovīziju devās spēcīgākie – pēc grupas uzvaras "Supernovā" bijām absolūti pārliecināti, ka mēs, Latvijas Televīzija, un skatītāji esam izvēlējušies spēcīgākos māksliniekus," atzīst LTV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp