Uz Rīgu jābrauc pa saplaisājušu ceļu: šoferus satrauc Vidzemes šosejas stāvoklis

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Vidzemes šosejas posms pie Garkalnes 2015. gadā piedzīvoja ievērojamus remontdarbus, tomēr te ceļa segumā tagad izveidojušās plaisas, kas satrauc autobraucējus.

"Visā garumā ir izveidojušās baisas plaisas, kas katru dienu strauji kļūst arvien lielākas un garākas," ar šādu vēstuli raidījumā Bez Tabu vērsās skatītāja Jolanta, aprakstot nepieņemamo situāciju uz Vidzemes šosejas posma pie dzelzceļa tilta Garkalnes pusē.

Mērojot ceļu no Rīgas līdz pat Jolantas norādītajam posmam pie dzelzceļa, asfalta virskārta ir gana gluda un acīm saredzamas plaisas nav manāmas. Pavisam cita aina jau paveras, braucot atpakaļ galvaspilsētas virzienā – pie Jolantas pieminētā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliedēm konstatējamas vairākas plaisas, kas jau ir aizdarītas ar piķim līdzīgu materiālu.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Vēl vairāk – atklājas, ka asfalts saplaisājis pat vairāku kilometru garā posmā. Plaisas kā uz burvja mājienu izgaist vien aiz Garkalnes. Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes docents Viktors Haritonovs uzskata, ka ceļa bojājumu iemesls meklējams krietni zem asfalta seguma – gruntī vai apakšējos slāņos, kas ir zem asfaltbetona.

To, ka vaina varētu būt meklējama ceļa apakškārtā, liek noprast arī "Latvijas Valsts ceļu" pārstāve Anna Kononova. Viņa norāda: "2015. gadā bija jārēķinās ar to finansējumu, kāds bija pieejams. Un tas posms bija jāremontē, taču atbilstoši pieejamajam finansējumam tika izstrādāts būvniecības projekts, kas paredzēja ne pilnu pārbūvi, ne pilnu šo te apakškārtu pārbūvi."

Vairāk skaties TV3 raidījuma Bez Tabu sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu