Plašā ugunsgrēkā Ciblā brīvdienās deguši plastmasas iepakojumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Plašā ugunsgrēkā Ciblā, kuru visu nakti uz svētdienu dzēsa ugunsdzēsēji, dega plastmasas iepakojumi, TVNET informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā ziņots, sestdien Ludzas novada Ciblā aizdegās angārs. Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma sestdien plkst.20.23. Notikuma vietā konstatēts, ka deg angārs 200 kvadrātmetru un tā jumts 200 kvadrātmetru platībā.

Plkst.22.09 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un svētdien plkst.10.14 ugunsgrēks likvidēts, informē VUGD.

Dzēšanu apgrūtināja fakts, ka pašas ēkas konstrukcijas bija ļoti nestabilas un draudēja sabrukt. Tādēļ notika to demontāža, lai ugunsdzēsēji glābēji varētu droši piekļūt degšanas perēkļiem.

VUGD skaidro, ka angārā dega plastmasas iepakojumi, kuri, pārlieti ar ūdeni, sacietēja virspusē, savukārt apakšdaļā turpinājās gruzdēšana. Ugunsgrēks tika ierobežots pusotru stundu pēc izsaukuma saņemšanas, tālāka ugunsgrēka izplatīšanās nenotika, savukārt pilnīga ugunsgrēka likvidācija notika vēl pēc 12 stundām, lai nodzēstu ikvienu gruzdošo daļu ēkā.

Notikuma vietā strādāja 15 ugunsdzēsēji glābēji no Ludzas, Rēzeknes un Zilupes, notikumam bija piesaistītas četras autocisternas un autokāpnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu